Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Посадиха ливански кедър в Морската градина
Автор: Екип Burgas24.bg 13:03 / 23.10.2014Коментари (0)2677
"Ливанският кедър е древен и свещен. Надявам се той да пусне тук корени и да стане символ на нашите добри взаимоотношения. Както земята приема това дърво с доверие, нека така здрава бъде и връзка между нашите страни", каза Негово Превъзходителство г-н Фарес Еид, извънреден и пълномощен посланик на Република Ливан у нас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Заедно с областния управител Павел Маринов, той засади кедрово дръвче в Приморски парк - Бургас, като част от инициативите, включени в програмата по провеждане на второто издание на Международния инвестиционен форум "Новата икономика на България - пътят на изток", започнал още вчера в гр. Поморие.

Посланикът припомни, че за кедъра, като свещено дърво на християните, е писано в Библията и че не всяка държава има честта да притежава такова дърво от Националния парк на Ливан. То се изнася под бройка със строг режим и Указ от държавата и се отбелязва на карта, за да се знае кои страни притежават ливански кедър. 

"Ние избрахме вашия прекрасен град да има такъв знак от нас и се надяваме това дърво да остане за поколенията, тай като то живее 6 000 години. Пожелавам засаждането му да даде тласък към първите стъпки на бъдещите икономически и културни отношения между нашите държави", каза още той.

"Отношенията между България и Либия са исторически и се радвам, че това дърво ще стане символ на пътя към добрите връзки между двете страни", допълни Негово превъзходителство г-н Юсеф Зургани, временно управляващ посолството на Либия.

"Нека засаждането на този кедър символизира едно добро начало без край на ползотворните отношения между нашите страни. Присъствието на инвеститори и бизнесмени от Изтока на открития вчера Форум е факт, който говори за нарастващото значение на Бургаска област и на нашата страна в световната икономика", каза Павел Маринов.

На церемонията присъстваха: Негово Превъзходителство г-н Фарес Еид, извънреден и пълномощен посланик на Република Ливан у нас, Негово превъзходителство г-н Юсеф Зургани, временно управляващ посолството на Либия, областният управител на област Бургас - Павел Маринов, зам.-кметът Красимир Стойчев, председателят на Арабско-българската асоциация д-р Зиад ел Масри и др.

Вчера в гр. Поморие бе открито второто издание на Международния икономически форум "Новата икономика на България-Пътят на Изток", където се включиха дипломатически представители от арабски страни, Русия, Казахстан, Турция и Виетнам, както и представители на мултинационални компании. Над 2 млрд. евро инвестиции от арабските страни планира да бъдат привлечени в страната Българо-арабската бизнес асоциация. Нейният председател Зияд Ел Масри посочи като успешни стъпки в тази посока връщането на арабските туристи по нашите морски курорти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: