Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Потвърдиха 16-те години затвор за бащата изнасилвач
Автор: Екип Burgas24.bg 13:28 / 29.12.2011Коментари (4)1703
© Фактор
Бургаският апелативен съд потвърди присъдата от 16 години затвор при първоначален строг режим за Петко Полименов - бащата, който системно изнасилваше собствената си дъщеря от най-ранна възраст. Решението е подписано на 22 декември, но вчера бе публикувано на официалния сайт на съда.

35-годишният таксиметров шофьор от Черноморец бе признат за виновен в гнусното престъпление и на втора инстанция, тъй като той обжалва присъдата си, която бе издадена от Бургаския окръжен съд на 5 август т.г.

Според Наказателния кодекс за изнасилване на малолетна се предвиждат от 10 до 20 години затвор. Ива* е била едва на 8 годинки, когато баща й я е подложил за пръв път на сексуалните гаври, които са продължили през следващите близо 4 години.

"За настоящия съдебен състав горната фактическа обстановка звучи като лош порнографски роман, но съвкупността от доказателствата по делото категорично ни убеждават в противното", четем в мотивите на апелативните съдии. Те явно са потресени от случилото се, защото са излезли от рамката на сухите правни квалификации при обосновката на решението си.

Доказателствата, които се съдържат между кориците на делото, не могат да бъдат публикувани дори във вестници от рода на "Чук-чук", смятат запознати.

Още през лятото на 2007 г. Петко започнал да проявява интерес към дъщеря си, различен от този на всеки родител. Един ден той влязъл в стаята, където детето си играело на компютъра. Заговорил го, а след това започнал да го съблича и го изнасилил. За този случай детето няма друг спомен, освен, че по гащичките му имало "нещо червено".

Момичето не е споделило с никого какво се е случило между двамата, но от този ден за него е настъпил един постоянен кошмар, продължил години. Ива се страхувала от заплахите на баща си, че ще ги изостави с майка й и по-малкия й брат и няма да се грижи за тях. Когато му отказвала, той се сърдел, лишавал я от джобни пари, наказвал я и не й разрешавал да играе с другите деца. Това се повтаряло десетки пъти, по няколко пъти седмично.

През 2008 г. семейството се преместило да живее от Бургас в Черноморец и Полименов пътувал за работа в Бургас. Тогава той подлагал на сексуални гаври дъщеря си предимно в петък, събота и неделя.

"Горните заплахи, колкото и елементарно да звучат, ако са отправени към пълнолетно и зряло лице, в случая са се оказали напълно достатъчни за въздействие върху детската психика, които заедно и със страха, че може да бъде и набита, са сковавали волята на пострадалата и тя е приемала домогванията на подсъдимия за осъществяване на полов акт. Деянията извършвал на различни места в къщата - понякога на нейното легло, а след преместването в Черноморец на семейната спалня", четем в материалите по делото.

През 2009 г. момичето се престрашава да каже на майка си, но заради заплахи Радка Полименова не сигнализирала в полицията. Надявала се, че съпругът й ще спре да посяга на детето.

1 май 2011 т.г. се оказва последният ден, в който 35-годишният мъж посяга на дъщеря си. Момиченцето е гледало предаване по телевизията, от което научава, че не трябва да си мълчи за сексуалните издевателства. Петко Полименов е задържан веднага, след като лекарски преглед показва, че детето е жертва на изнасилване. По-късно експертиза в специализирана клиника във Варна потвърждава това.

За три месеца Ива е настанена в защитено жилище, далеч от баща си. Тя отказа да се яви в съдебната палата за процеса, който протече при закрити врата. Пред адвоката си е заявила, че не иска да вижда баща си до края на живота си. Майката пък уплашена разказва, че Петко се е зарекъл да я убие.

Детето бе разпитано по конферентна връзка от защитеното жилище. Присъстващите в залата са чули ужасяващите подробности за възпитателните методи на бащата. За всяко най-дребно провинение - разхвърляна стая, неоправено легло, неизмити чинии, наказвал с бой и секс. Извъртял така нещата, че уж тя си го е поискала и заслужила. Давал на дъщеря си пари или я заплашвал, за да мълчи.

От разпита на свидетели става ясно, че много хора са знаели за системните изнасилвания на бащата. Майката е споделила на свои приятелки, както и на джипито си. Веднъж детето е отишло на работното й място - в една от почивните станции и е разказало за поредната гавра пред персонала и управителя. Именно той посъветвал момичето при следващо изнасилване да не се мие, а веднага да каже на майка си или на него, за да бъде заведено на лекар и вземат медицинско, а след това веднага да отидат в полицията.

Това става на 1 май т.г. и управителят съдейства за разкриване на гнусното престъпление, като закарва с автомобила си майката и дъщерята в бургаската болница.

* Името на детето е измислено поради етични съображения

Източник: в. "Фактор"




Още по темата: общо новини по темата: 2
22.05.2012 »
05.08.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.12.2011 г.
0
 
 
Колкото и да го осъдят, не може да изкупи... Ама и майката си я бива - не може да се оправдаваш със страх, когато става дума за детето ти!
0
 
 
35+16 = 51 години - ще излезе свеж, малко са му. Поне 25 ,че радостта в живота му да е свързана с пенсионерските години прекарани в пансион,защото без тва никой друг няма да го иска
Aнонимен
на 30.12.2011 г.
0
 
 
убийте го този изрод бе майка му мръсна за такива скопяване и доживотен за да не може и чекий да си бие само него да го е**т в затвора помияр
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: