Правят "Детски колеж" в бургаското ОУ "Найден Геров"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:41 / 12.11.2010
1815
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
ОУ"Найден Геров" - Бургас е едно от четирите училища в Община Бургас спечелило проект по Национална програма " Училището - територия на учениците", модул "Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап", финансиран от МОМН.

Проектът " Детски колеж "Найден Геров" - Бургас цели да повиши качеството на образователно - възпитателния процес чрез осигуряване условия за целодневна организация на обучението в училище за учениците от начален етап.

Идеята на проекта е мотивирана от желанието за разработване и прилагане на система /модел/ за оптимизиране на образователния процес чрез сформиране и оборудване на ателиета по интереси за по-пълното обхващане на учениците в иновативни форми съчетаващи обучение, самоподготовка, игра и спорт.

Очакваните резултати са в няколко основни направления: повишена ефективност на учебния процес и създадена възможност за целодневна организация на обучението;подобрени образователни стандарти посредством прилагане на интегрираща система за по-пълно обхващане на учениците в дейности развиващи техния потенцал.

През различните фази на проекта комбинацията от дейности са фокусирани върху обособяване и оборудване на помещение, сформиране на тематични ателиета за обучение и организиране седмица на детския колеж.

Очакваме ефективно управлявания и изпълнен проект, гарантиращ постигане на планираните ползи за целевите групи да се превърне в положителен иновационен модел, който да предостави на образователните институции, ясна и структурирана програма с акцент -Ученикът от ОУ"Найден Геров"- Бургас, възпитаван като гражданин на България и на света.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).