Представят 18 филма на "София филм фест на брега“

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:12 / 27.02.2019
3950
18 филма ще се борят за наградата на община Бургас "Сребриста чайка", като жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове Йорданка Ананиева, Борислав Чакринов, Лорис Мануелян, Мария Бенчева, Христо Димитров - Хиндо, Стефани Райчева, Слави Георгиев и Александра Ингилизова ще определи победителя.

Фестивалът ще се проведе от 14 до 22 март в общинско кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска".

Успоредно с това публиката гласува след всеки филм по шестобалната система, а филмът с най-висока оценка ще вземе наградата на публиката "Сребриста чайка".

Освен българските късометражни филми от конкурсната програма "Джеймисън" в рамките на фестивала ще бъдат показани българските филми - "Живи комини" (2018), "Прасето" (2018), "Ирина" (2018), "Áга" (2018), "Миниатюра за пиано" (2017) - вход свободен.

За втора година младежко жури ще гледа и оценява късометражните филми от програмата "Джеймисън". Фаворитът ще получи Наградата на областния управител - грамота и златен плакет. Още един от късометражните филми ще получи награда на "Зонта Клуб" - Бургас в размер на 1000 лв., той ще бъде обявен от журито с председател проф. Георги Дюлгеров. Наградата се връчва за втора година.

За първи път "София филм фест на брега" организира киноклас, воден от режисьора Надежда Косева. Кинокласът ще се проведе в 3 етапа и ще предостави възможност на участниците да създадат своя интерпретация на епизоди от филма "Ирина" на Надежда Косева, който ще бъде показан в първия етап на кинокласа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).