Преобразиха междублоково пространство в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
13:02 / 30.03.2016
4826
Пространство между 5 блока в зона "Б" к-с "Меден рудник" претърпя пълна промяна. След благоустрояване бивша неугледна поляна се превърна в място за отдих за възрастни и игра за децата, обособени са места за паркиране, а жителите достигат до домовете си по обновени тротоари. Днес вътрешнокварталното пространство, заключено между блокове 453, 455, 456, 457, 459, бе посетено от кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.

"15 хиляди души живеят в блоковете около нас - това е един малък град. Променили сме изцяло ландшафта, засадили сме нови дървета, направили сме допълнително тротоарни пространства, паркоместа, детски площадки за различни възрастови групи, спортна площадка, изцяло ново осветление, видеонаблюдение. Започваме и в другите жилищни комплекси, но акцентът тази година е върху"Меден рудник", защото комплексът дълги години беше пренебрегван и средства за инвестиции за него не бяха осигурявани", каза пред събралите се кметът Николов.

Той добави, че три от блоковете, които се намират около обновеното пространство, ще променят своята визия, благодарение на програмата за саниране на многофамилните жилищни сгради.

След като изгледаха кратка програма, изнесена от децата ОДГ "Морска, звезда" Кметът Николов, Магдалена Манолова, директор на ЦАУ "Възраждане", председателят на ОБС-Бургас Костантин Луков и общински съветници, с помощта на малчугани, засадиха млади дръвчета в новия парк.
 
Благоустрояването е извършено със средства по оперативна програма "Регионално развитие".

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Временно ограничение на движението от днес на ул. "Индустриална"
Бургаски полицаи откриха доста дрога апартамент в "Славейков"
Почина българският Брад Пит
Експерт: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламентирането...
За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас ...
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).