Продължава строителството на водния цикъл в "Банево", предстои ремонт на пътя към Изворище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:27 / 15.01.2015
1656
Продължава работата по проект "Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в кварталите "Банево", "Ветрен" и Минералните баните, гр. Бургас", който включва изграждане на нова канализация за отпадни и дъждовни води. Проектът предвижда още рехабилитация на старата и изграждане на нова водопроводна мрежа и пречиствателна станция.

Строително-монтажните работи ще приключат до октомври тази година. Това стана ясно на общественото обсъждане на бюджета в квартал "Банево".

Алеи за пешеходци и велосипеди ще бъдат направени по проекта за Интегриран градски транспорт. Те ще свързват "Банево" с Минералните бани. Ще продължи и работата по благоустрояването на зелените площи и зоните за спорт и отдих. Предстоят ремонти на някои обществени сгради.

Бюджет 2015 предвижда финансиране и на други инфраструктурни проекти. Най-лошият участък от пътя между квартал "Банево" и село Изворище тази година ще бъде ремонтиран. Това обяви при общественото обсъждане на бюджета на община Бургас за 2015 година зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

В село Изворище има улици без настилка, което ги прави трудно проходими. Тази година те ще бъдат насипани с чакъл, за да се улесни придвижването по тях при лошо време. Предвидени са средства за поддържането на градинките, зеленината и тротоарите.

Един от най-наболелите проблеми на Изворище е липсата на канализация. Към настоящия момент Изворище разполага с работен проект за канализация, но в момента програмите за финансиране на такива обекти дават приоритет на по-големите населени места, стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета.


Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
17.02.2015 Съветниците приеха бюджета на Бургас за 2015 година
17.02.2015 Съветниците приемат бюджета на Бургас за 2015-а
04.02.2015 С 200 000 лв. повече пари за спорт в проектобюджета на общината
19.01.2015 В Брястовец ще има нова спортна площадка, в Миролюбово – ремонт на тротоари
19.01.2015 Ремонт на улици и мерки срещу наводнения в Димчево
16.01.2015 В Драганово искат чекалиране и асфалтиране на улици
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).