Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пуснаха арестувания прокурор, липсвали доказателства
Автор: Екип Burgas24.bg 20:54 / 15.02.2013Коментари (11)3634
©
Няма доказателства заместник-окръжният прокурор на Бургас Ангел Георгиев, който бе арестуван снощи, да е извършил престъпление. Той излиза от ареста, съобщиха от прокуратурата.

Съобразно събраните доказателства на адвокат Марин Стефанов предстои да бъде повдигнато обвинение за измама.

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за поискан от прокурор Ангел Георгиев подкуп в размер на осем хиляди лева от обвиняем по наказателно производство, наблюдавано и ръководено от него.

Заради това Георгиев и Стефанов бяха задържани.

Единственото, което засега е установено, е, че адвокат Марин Стефанов е искал от клиента си парите и му обяснил, заблуждавайки го, че прокурорът иска парите.

Стефанов е симулирал и среща с прокурор Георгиев, за да създаде впечатление у клиента си, че в действителност прокурорът иска подкуп.

Доказателствата по делото сочат, че Ангел Георгиев нито е искал, нито е получавал пари във връзка с ръководеното от него наказателно производство, а адвокат Стефанов е злоупотребил с името му.

Обвинителят Ангел Георгиев дори не е е подозирал за намеренията и действията на адвоката.

Георгиев бе прокурор по делото за катастрофата на Максим Стависки. Той е наблюдаващ и в процеса за отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. Сред делата му са и такива за банкови измами.

Прокурорът от Бургас е арестуван във връзка с икономическо престъпление, делото за което се наблюдава от него, каза междувременно в Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов

Той уточни, че по случая има иззети 7000-8000 лева като веществени доказателства и са имали информация, "че при връщане на тези доказателства сумата да бъде разпределена между прокурора и адвоката и по този начин делото да бъде прекратено". Цветанов обясни, че има подадена молба за връщане на тези пари, има и отказ, но има и нова молба с резолюция да бъдат върнати.

В момента се извършва анализ на цялостната дейност на прокурора за това какви дела е водил и дали сред тях има такива за заменки на имоти, каза още министърът. По думите му съществува информация, че точно тези прокурор и адвокат са хората, които са съпричастни към прекратяването на дело за алкохол от 2010 г.

През 2010 г. проведохме много мащабни операции за фалшиви бандероли, имаше събрани над 9000 бутилки от Бургас и Сливен, припомни Цветан Цветанов. Всичко ще се анализира и прокуратурата ще прецени дали ще повдигне обвинение и към прокурора или само на адвоката.




Още по темата: общо новини по темата: 3
15.02.2013 »
15.02.2013 »
15.02.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.02.2013 г.
0
 
 
Този е егати и изрода Корумпиран. Хванат със "ЗЕЛЕНИ" ръце и пак искат да го изкарат жертва, еее ба му мамата. И с убийство може да се измъкне. Колко хора се поболяха, колко семейства разби. На кайма изрод.
Aнонимен
на 23.02.2013 г.
0
 
 
Много Корумпиран Прокурор. Навреди на много честни хора с рекета си над тях. Много маики разплака, поболя и затри с проблемите които направи за пари. Единствено е на вън понеже е изпял няколко началника и "колеги" от Бургас. Срам за всеки един прокурор. Срам за цял Бургас, че си затваряше очите докато хората около тях страдоха.
+1
 
 
заместник-окръжният прокурор на Бургас Ангел Георгиев за нищо не е виновен. Винови са обикновените ора, че гласуват за корумпирани депутати, които навързват една дълга верига от корумпирани чиновници. Правосъдието е независимо. Това може би е било в 19ти век, но в 20ти и 21ви не е така. Как ще се откаже услуга на политик. Спасението е обучение на специалисти политици от специалност политикология. избират се за 2 мандата максимум. Броят на депутатите задължително да се намали на под 100 търтея. Създава се орган контролиращ дейността на парламента. Я попитайте някой политик да изброи всичките правителства на България от 1900 година. Много от депутатите ни са полуграмотни. Срам за нация която депутатите и са полуграмотни и корумпирани
0
 
 
Публикуваха му името и го оплюха човека по всички медии, а накрая се оказа, че адвоката е лъгал клиента си, за да му вземе повече пари.
-3
 
 
хахаххахахахахахахаахахахааххаахахахахахахахахха ТОВА Е БУЛГАРИЙА
+2
 
 
АМИ ЗА КАКВО ГО ХВАЩАТ КАТО НЯМАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА САМО ДА ЛАЯТ КУЧЕТАТА И КЕРВАНА ДА СИ ВЪРВИ
-3
 
 
Нестава ни6то от Балгаря ни6то баси маиката ден след ден все пове4е се убейдавам 4е ни6то не става от Балгаря
+2
 
 
еееее,ряазбира се 4е няма!?те вси4ки са света вода не напита...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: