Пуснаха в експлоатация нов плувен басейн на Минералните бани

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:55 / 16.08.2011
2312
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "К.Петканов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Община Бургас пусна в експлоатация нов плувен басейн на Минералните бани. Наблизо се намират Ветрен и Банево - нови и бързо развиващи се градски квартали. Там постоянно расте броят на местните жители и туристическите посещения. В тази връзка беше преценено, че един съвременен спортен център ще се впише добре в концепцията за развитие на територията.

Днес в качествата на новия басейн се увериха кметът Димитър Николов, заместниците му Красимир Стойчев и Лорис Мануелян, директорът на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов.

Новото съоръжение се намира на територията на старата база "Черноморец". На негово място имаше запустял терен, обрасъл с тръни.

Сега там работи открит плувен басейн /25 на 12.5 м./ с обслужваща постройка, изградена рампа и тоалетни, осигуряващи нормален достъп на хората с увреждания. Той ще се ползва за тренировъчна дейност от бургаските клубове, но и за удоволствие - от бургазлии и гостите на града.

Строителството на басейна струва 400 000 лв., осигурени от Община Бургас, и е част от реализацията на по-голям проект. За догодина се предвижда закриване на плувната база с купол /лека конструкция/, изграждане на 2 игрища за мини футбол с изкуствена настилка, 1 тенис корт и 1 игрище за баскет/волейбол. Към съществуващия футболен терен ще бъде направена трибуна.

Днес посетителите на новия басейн видяха интересна програма, включваща изпълнения на младежи от клуб по художествена гимнастика "Черноморец Бургас" и КСТ "Бургас 75", демонстрации на СК "Започни да плуваш" и Асоциацията по водно спасяване.

През 2011 година Община Бургас ще възстанови още дейността на басейните в СОУ "Константин Петканов" и ОДЗ №9 "Делфин" - и двете учебни заведения се намират в к-с "Меден рудник".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).