Пътниците пречили на автобусите да спират плътно до новите спирки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
17:31 / 02.02.2016
4680
Читател на Burgas24.bg сигнализира, че автобусите на градския транспорт спират на голямо разстояние от бордюра пред новите спирки, предназначени за бързата автобусна линия. Бордюрите на самите заслони са съобразени с височината на борда на превозното средство, така че да не е необходимо да се преодолява височина при слизане и качване. Това обаче се обезсмисля, щом рейсът е спрял твърде отдалечено.

Управителят на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев сподели пред Burgas24.bg, че е запознат с проблема. По думите му причините шофьорите да не спират плътно до бордюра са няколко.

"Когато пътниците, заемат място за изчакване много близко до края на спирката, съществува опасност дясно предно огледало на автобуса, което е изнесено надолу, да ги удари. Имали сме два подобни инцидента вече. В този случай шофьорът има два варианта - да свирне с клаксона и пътникът да се премести и тогава автобусът да подходи към спирката, или да спре по-далеч, за да не го удари". Общината е запозната с този проблем и се предвижда да бъдат поставени ленти на пода на спирката, които да обозначават докъде пътникът може да изчаква автобуса, уточни той.

Другата причина за спиране на разстояние са паркираните автомобили в близост до спирките, след заобикалянето на които 18-метровите автобуси трудно могат да се изправят добре и да спрат точно до бордюра.

Имало и водачи, които се притеснявали да не одраскат рейсовете. За отстраняването на този проблем се обмисля да се сложат светлоотразители по бордюра.

"Когато започне да функционира бързата автобусна линия тези проблеми ще бъдат елиминирани", категоричен е Драгнев.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).