РИОСВ към мъжа, който сам мери замърсяванията на въздуха: Да заповяда с уредчето при нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
13:09 / 23.06.2016
3408
"Ние приканваме господина, който си е закупил уредчето да заповяда при нас, за да покаже уредът с какъв обхват е, какво мери, кои са тези общи летливи органични съединения. Те са съвкупност от много органични съединения и не можем да кажем какви са, тъй като няма норма, която да нормира тези органични съединения, защото уредът е поставен в помещение в собствения му дом и в същото време там може и да се отчитат неща, които са съвкупност от всичко". Така директорът на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова коментира снимките, публикувани от бургазлия, от които се виждат повишение на стойностите на органични вещества, предаде репортер на Burgas24.bg.

Припомняме, че Драгомир Кузмов сам започна да измерва стойностите на въздуха в Бургас. След като в ранните часове на 31 март беше отчетена стойност на сероводород над 30 пъти над нормата, бургазлията си закупил анализатор на въздуха. Последните дни апаратът отчел повишени стойности на органични вещества, за които той алармира кмета на Бургас Димитър Николов в официалния му профил в социалната мрежа вчера.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).