Разбиха ферма за добив на крипто валута в Българово! Има арестуван!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (6)
12:53 / 07.10.2020
8451
33-годишен бургазлия е задържан за срок до 24 часа от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас по образувано досъдебно производство за кражба на ел. ток.

Криминалистите и специалисти от EVN  - Бургас извършили проверка в наето от бургазлията двуетажно помещение, разположено на ул. "9-ти септември" в Българово, тъй като сметките за ток били значително по-големи от обичайното.

В помещението са намерени и иззети 75 майнери за различни крипто валути - 45 "копачи" за биткойни и 30 за друг вид круптовалута, множество видео карти, вентилатори и платки, всички захранвани с електроенергия. Служителите от EVN констатирали неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, в следствие на което дружеството е ощетено в значителни размери. По предварителни данни се касае за близо 70 000 лв. месечно.

Бургазлията е отказал съдействие на полицейските служители и е направил опит за осуетяване на полицейската проверка на наетото от него помещение. Задържан е за срок от 24 часа.

Майнерите са иззети по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).