Разкопаха ремонтираната улица "Цар Симеон I"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
13:14 / 24.11.2009
3626
Наново разкопаха ремонтираната, разширена и преасфалтирана улица „Цар Симеон I". През цялото лято на улицата се извършваше ремонт, тя бе разширена, изградени бяха нови тротоари и посадени нови дръвчета. Въпреки това месеци, след ремонта по вече реконструираните и преасфалтирани участъци започнаха нови ремонти. "Фирмата подизпълнител на фирма „Алпине", която работи по програма ИСПА при предаването на проекта си са установили, че имат счупени спирателни кранове на обекта, който са изпълнили и сега се наложи да разкопават наново за да си открият тези кранове и да ги приведат в нормален вид", обясни ситуацията зам. кметът в Община Бургас Костадин Марков. На въпрос ще има ли санкции за фирмата подизпълнител, тъй като цялостния ремонт на тази улица бе направен с цел, след като бъде завършен там да не се правят допълнителни ремонти за дълъг период зам. кметът Марков каза, че вече са наложени такива санкции. По думите му първоначалната глоба е пет хиляди лева, като се увеличава при всяко следващо нарушение.

Ремонът на ул. „Цар Симеон I" бе съпроводен с множество спънки. Живущи на улицата и екоорганизации дори заведоха дело срещу Общината, заради отсечените по улицата дървета, което значително забави реконструкцията й. Ремонтът и разширението на „Цар Симеон I" продължава и до днес. Към момента в реконструкцията на улицата Общината е вложила един милион и четиристотин хиляди лева.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (5)

Още по темата (109):
21.08.2012 Преасфалтираха участък от ул. "Калофер"
16.08.2012 Реконструираха ул. "Рилска"
13.08.2012 Приключва ремонтът на една от най-старите улици в "Меден рудник"
30.07.2012 Започна основен ремонт на ул. “Поморие", текат и ремонти на улици във всички квартали
27.07.2012 Преасфалтираха голяма част от бул. "Иван Вазов" с над 600 т асфалт
23.07.2012 Строят нова улица в “Изгрев"
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха труп на мъж в Несебър
Кметът на Бургас и представители на синдикатите в здравеопазванет...
Неспазване на дистанция доведе до катастрофа в "Долно Езерово"
Пилотен проект ще изгражда енергийна общност в Бургас
За тези хора "Бургасбус" пуска безплатна нощна линия
Бургазлии се озъбиха на Общината: Не ни зазиждайте!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).