Ремонт на улици и нови детски площадки в "Лозово" и "Ветрен"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:41 / 08.01.2015
2821
Подобряването на инфраструктурата е основната посока, в която ще се работи в бургаския квартал "Лозово". През тази година едни от най-проблемните улици - "Ружа", "Роза" и "Димитър Николов", ще бъдат ремонтирани със средства от бюджета на Община Бургас. При реконструкцията на трите улици ще бъде подменена и канализацията. Новите тръби ще бъдат с по-голям диаметър, за да поемат безпроблемно голямо количество дъждовна вода.

През тази година в "Лозово" ще бъде изградена нова детска площадка. Както на други места в Бургас, ще бъдат поставени уреди за фитнес на открито. В момента се проучват възможностите за изграждането на пенсионерски клуб в квартала.

Община Бургас работи и по въпроса за изграждането на канализация в "Лозово". Един от основните проблеми за реализирането на идеята е, че много от терените, през които ще преминава съоръжението, са частни и има проблем за отчуждаването им. Освен това "Лозово" е в категорията на населените места с малък брой жители, заради което подобен проект може да получи финансиране по европейски програми на по-късен етап.

"Въпреки това ние не сме се отказали и ще продължаваме да работим в тази посока да търсим начини за финансиране на такъв проект", каза кметът Димитър Николов.

През 2015 година Община Бургас продължава да работи по няколко важни проекта в квартал "Ветрен". Трябва да приключи строителството на ВиК мрежата и да заработи пречиствателната станция. След приключването на проекта ще бъдат подменени тротоарите и парапетите по главните улици "Българка" и "Александър Стамболийски". Уличното осветление във "Ветрен" ще бъде подменено поетапно.
Тази година продължава вторият етап от проекта за облагородяване на Археологическия комплекс "Акве Калиде" и превръщането му в модерен туристически център. Нова детска площадка ще бъде изградена в близост до футболното игрище в квартала.

В парк "Минерални бани" ще бъде направено залесяване, предстои и подмяна на старите детски катерушки.


Виж коментарите (1)

Още по темата (20):
17.02.2015 Съветниците приеха бюджета на Бургас за 2015 година
17.02.2015 Съветниците приемат бюджета на Бургас за 2015-а
04.02.2015 С 200 000 лв. повече пари за спорт в проектобюджета на общината
19.01.2015 В Брястовец ще има нова спортна площадка, в Миролюбово – ремонт на тротоари
19.01.2015 Ремонт на улици и мерки срещу наводнения в Димчево
16.01.2015 В Драганово искат чекалиране и асфалтиране на улици
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).