Сестрата на Горан Горанов не изключи брат ѝ да е бил убит, за да му се запуши устата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:34 / 02.08.2017
6606
Тялото на брат ми е обезобразено. Официалната версия е, че той е починал от инфаркт. Има снимки обаче, на които вижда, че тялото му е обезобразено. Дори и да е имало инфаркт, той е бил предизвикан. По тялото му има над 75 % изгаряния. Това каза в ефира на bTV сестрата на затворника Горан Горанов - Йонка, който почина в бургаския затвор през март тази година.

"За последно разговарях с него 10 дни преди смъртта му. Каза, че е добре, че чете, че ще се оправи. Той почина на 25 март 2017 година", каза още Йонка. Тя разказа още, че семейството е очаквало Горан да бъде освободен от бургаския затвор в рамките на два-три месеца след дело за кумулация на присъдите му. "Опитали са се да го отстранят преди да излезе от затвора, защото знае нещо. Той не присъстваше на заседанията. Когато той се скриеше, значи нещо се случваше в затвора", уточни тя.

Николай Проданов заместник министър на правосъдието заяви в ефира на bTV, че продължава досъдебното производство по случая. "Министерството на правосъдието няма повече информация от тази, която е изнесена до момента", каза той. Що се отнася до каналите за дрога в бургаския затвор, Проданов каза, че не бива да се изнася публично информация, която не е проверена. Той подчерта, че няма данни ръководството на затвора да покровителства трафика на дрога в изправителното заведение. Той добави, че има заповед с която да бъде започната проверка.

"Имаше здравословни проблеми, психически. Там не му беше мястото. За всичко са сезирани всичките институции по веригата. Направени са страшно груби нарушения при задържането на брат ми. Бил е затворен в изолационна килия пет дни без храна, не е имало тоалетна. Дори кофа и легло не е имало. Свидетели са чули абсолютно всичко, което ставало по време на смъртта му. Той е крещял, че през последните няколко дни е искал да се види с адвоката си, но това му е било отказано. Адвокатът му е научил за смъртта на Горан от други затворници", разказа още сестра му Йонка. Тя разкри още, че е била уведомена, че брат ѝ е починал в леглото си от естествена смърт. Според нея, прокурорът по делото за смъртта на брат ѝ Светослав Маринчев прави всичко, за да бави делото и да се прикрият улики. Йонка каза още, че брат ѝ е бил болен. Бил е лекуван шест месеца в лечебно заведение в Ловеч и не е трябвало да лежи в затвора в Бургас, но лекуващият му лекар не искал да се яви в съда и да даде съответните показания.

Виж коментарите (1)

Още по темата (36):
09.07.2021 Съдът: Надзирателите не са виновни за смъртта на страшилището Горан
21.05.2020 Горан е загинал в нечовешки мъки! Изгарянията по тялото му били над 50%!
17.05.2019 Заседават по делото за смъртта на Горан на 20 май
21.03.2019 Внесоха обвинителен акт срещу надзиратели от бургаския затвор заради смъртта на Горан
26.11.2018 Горан е умрял в страшни мъки! Повдигнаха обвинения на надзиратели от бургаския затвор заради смъртта му
09.12.2017 Главният прокурор изиска разследването за смъртта на Горан
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).