Шефът на "Бургасбус": Поевтиняването на билета ни обрича на фалит!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (10)
13:16 / 27.05.2020
6487
Един от най-дългите дебати на днешната сесия на Общинския съвет в Бургас бе предложението за намаляване на цената на билета в градския транспорт от 1,50 на 1,20 лв. Предложението бе разликата в цената от 30 ст. да се поеме от Община Бургас за срок от 13-ти юни до 31-ви декември тази година, като мярка в подкрепа на гражданите и справяне с икономическите последици след коронавируса.

Намалявайки цената на билета, ни обричате на фалит. Нямаме излишни натрупани средства, за да можем да поемем намаляване на цената. С тези думи управителят на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев се обърна към общинските съветници, защитавайки сегашната цена на билетчето в града.

Драгнев изтъкна, че още на 16 март са предприети спешни мерки в общинския превозвач. До края на март всички служители, за които е имало възможност, са били пуснати в отпуск. От 1 април служителите с временни договори и пенсионери, най-вече кондукторите, са били освободени. Тяхната бройка е 82 души. От всички останали 720 работници, 313 са преминали на 4-часов работен ден, за да бъдат сведени до минимум разходите предприятието за работни заплати.  

В първите дни на кризата до средата на април е имало по 5-10 пътници на курс. Дневните проходи на "Бургасбус" са се сринали с по 5-6 пъти.

Драгнев отново заяви, че 1,50 лв. струва билетът, закупен на борда на автобуса и че едва 30% от всички пътуващи използват хартиен билет. 

Делът на горивото в цента на билета било едва 14%. По изчисления на Драгнев това означавало, че той трябва да поевтинее със 7 стотинки, ако се вземат в предвид сегашните по-ниски цени на горивата.

Общинският съвет реши цената билета остана непроменена.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).