Ще се отърве ли от кича Бургас? Без шарении и крещящи реклами по чадъри и тенти по центъра

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
16:13 / 11.04.2018
13733
Ще има ли Бургас единен облик на поставените пред заведения тенти и чадъри? Това ще стане ясно на предстоящата сесия на Общинския съвет в Бургас. Предложение за промяна в общинска наредба, с която въпросните слънцезащитни съоръжения по централните улици на града да бъдат в цвят от бяло до охра, без рекламни надписи по тях, е внесъл кметът на Бургас Димитър Николов пред местния парламент, установи справка на Burgas24.bg.

Докланата записка предизвика сериозни дебати по време на Комисията по туризъм, на която бе разгледана. Според част от общинските съветници липсата на каквато и да е било реклама по чадърите ще е пагубно за бизнеса, които трябва да инвестира в закупуването им. По време на заседанието председателят на комисията Живко Табаков изрази мнение, че е важно "Богориди" да има естетичен вид по отношение на чадърите пред заведенията, а избраните цветове са подходящи. Но посочи, че по тях трябва да има място за реклама – било то от вътрешната страна на сенниците или с определен процент. Липсата на лога на известни марки напитки например би натоварило бизнеса с излишни разходи.

Припомняме, че добрият пример тръгна от Пловдив, където всички сенници са в еднакъв цвят, а тези на които имат лога, предоставят проекти за одобрение. Благодарение на предприетите мерки Главната улица на града е възродена – вече е много по-привлекателна за туристите и пловдивчани. Притокът на хора е огромен, от което печелят и двете страни - наемодатели и наематели, а най-доволни са хората, защото Центърът на Пловдив отново събира всички пловдивчани. Преди промяната, за която бизнеса в града е бил много против, наемите са се сринали, но сега са буквално в небето, а Главната на Пловдив е "търговският център" с най-скъпи наеми, изпреварвайки значително дори и лъскавите молове.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).