Стартира изграждане на улична мрежа в новата жилищна зона на "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:15 / 05.05.2015
2592
Община Бургас започна да изгражда със собствени средства улична мрежа, която да осигури нормален транспортен достъп до домовете на семействата, живеещи в Районен център - "Меден рудник".

Строителството там стартира малко след 2000-та година, когато свободните тогава терени със статут на земеделски земи са възстановени на собствениците. Стига се до интензивно строителство на кооперации, но без да им бъде осигурено никакво инфраструктурно обезпечаване.

Подземните технически мрежи," ВиК" и "Ел" се изграждат "на парче", а терените, предвидени за улици и зелени пространства, остават в собственост на частни лица - собствениците на бившите ниви.

От 2010 година Община Бургас провежда изключително последователна политика за решаване на многото проблеми, свързани с инфраструктурното обезпечаване на тази нова жилищна зона на "Меден рудник". Направено е пълно обследване на собствеността, проведени са тежки и продължителни процедури по отчуждаване на частите от имоти, предвидени за изграждане на улици. Само за това Община Бургас изхарчи над половин милион лева. През последните години беше доизградена и "ВиК" мрежата в Районен център - с външни средства по проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на квартала.

"Страшно много време и усилия ни отне изпълнението на тези предварителни процедури и аз благодаря на хората от "Меден рудник" за търпението, защото те нямат вина за цялата тази сага. Добрата новина е, че вече са ни развързани ръцете и започнахме поетапното проектиране и изпълнение на уличната мрежа в Районен център", каза кметът Димитър Николов.

Улицата, която се изгражда в момента, ще обслужва блокове с номера от 307 до 312 и от 289 до 296 в новата жилищна зона на к-с "Меден рудник". Вече е оформено нейното легло.Тя ще отговаря на всички съвременни технически изисквания - достатъчна тротоарна площ, енергоспестяващо осветление, отводняване и т.н. В ход е проектирането на други улици, които Общината ще изгражда поетапно, за да осигури по-добри условия за живот в района.


Виж коментарите (1)

Още по темата (52):
27.04.2017 Радост за "Славейков": Изграждат над 200 безплатни паркоместа
18.04.2017 Изграждат нови паркоместа в Бургас
17.01.2017 Градят нови паркинги във "Възраждане", "Братя Миладинови" и "Лазур"?
29.01.2016 Планират нови места за паркиране в Бургас
07.07.2015 На ремонта на "Сливница" му се вижда края
29.06.2015 Пускат движението по целия бул. "Стефан Стамболов"
Още новини от Новини от Бургас:
Жечо Станков оглави листата на ГЕРБ-СДС за Бургас
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).