Стефан Петров: Недопустимо е, че толкова години институциите не откриват кой замърсява въздуха! Не могат или не искат да свършат работа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:48 / 16.03.2018
9820
Подкрепете протеста срещу мръсния въздух – утре в 12:00 часа пред община Бургас! Да покажем, че сме сплотени и имаме право да дишаме чист въздух!

От години гражданите на Бургас се оплакват от задушливи и неприятни миризми. Недопустимо е, че толкова години институциите не успяват да установят кои са причинителите. Очевидно тези хора не могат или не искат да свършат работа. Това заяви в интервю за Burgas24.bg лидерът на ОЗБГ Стефан Петров, който преди два дни присъства на срещата в РИОСВ, инициирана от кмета Димитър Николов.

На нея представители на медиите не бяха допуснати, а след 2 часа и половина разговори за пореден път бе съобщено, че причинителите на замърсяванията ще се търсят "извън обичайните заподозрени“.

"Изводите след срещата не са никак розови. От години има оплаквания от граждани от неприятни миризми. Въпреки това до момента нито една от компетентните институции не успяла да установи кои са причинителите. Не знам с какви уреди разполагат и с какъв човешки ресурс, но е недопустимо толкова години да не могат да посочат кой е източникът. Това е безобразие, което трябва да спре. По думите на въпросните институции, всичко е розово. Имало някакви миризми, но уредите ни ги отчитали“, коментира Стефан Петров.

Той призова гражданите на Бургас да подкрепят протеста срещу мръсния въздух, който ще се проведе утре от 12:00 часа пред община Бургас.

"Призовавам всички бургазлии да дойдат и да изразят гражданската си позиция, защото този въздух го диша всеки от нас. Какъвто е въздухът в "Славейков“, такъв е и в "Меден рудник“, и в "Славейков“. Затова апелирам към цялата бургаска обществеността покаже, че сме сплотени, единни и че всеки гражданин има правото да диша чист въздух“, заяви лидерът на ОЗБГ.

Целия разговор гледайте в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (27):
06.02.2019 ОЗБГ пита институциите за отрязаните дървета край "Кроношпан"
19.11.2018 Министър Димов посети Бургас, обсъди мерки за подобряване работата на "Кроношпан“
13.11.2018 Живко Табаков: Референдумът за чистия въздух в Бургас ще покаже имат ли доверие гражданите в институциите
13.11.2018 Общински съветник пита колко ще струва на бургазлии референдумът за въздуха
12.11.2018 Кметът Николов подкрепя инициативата на общинските съветници за чистота на въздуха! Предлага допълнителни мерки
02.11.2018 Засилват екоконтрола на "Кроношпан“! Граждани се включват в проверките
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).