Страх обхвана жителите на ромските квартали в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (33)
11:57 / 27.09.2011
6257
Има страх сред жителите в ромските квартали на Бургас, каза за Митко Доков, председател на Областния ромски съюз. "Хората на са спали цяла нощ. Будуваха и пазеха входовете на квартала да не влизат хора, да не стават ексцесии. Нещо страшно става ", каза Доков. 

Той допълни, че не му се иска да вярва, че има етническо напрежение, но това което се случва няма по какъв начин да го опише. Според Доков през изминалите два дни има пострадали хора от ромски произход ,сред които и деца. "Има бити деца , които са се връщали от училище и дори днес няма да отидат на училище. Има хора, които няма да отидат на работа от страх, защото оная вечер имаше пребити хора на улицата. На спирката на "Комлука" пребиха едно момче снощи. Бият ги събрани групи, агитки някакви. Полицията може да ви каже достатъчно. Те чакат от тези хора да има подадени жалби и медицински, но те се страхуват да излязат от махалата.Хората се страхуват и не излизат от квартала", каза още Доков. Той каза ,че не е в Бургас и пътува към София за среща в Министерски съвет, но по друг повод. Там обаче ще бъде поставен въпроса за разрешаване на ескалиралото напрежение. 

" Ще искаме да сезираме европейските институции, посолствата тук да се знае за проблема и да се търсят мерки, защото явно няма адекватни мерки за това, което се случва", посочи Доков. На въпрос защо според него се е стигнало до това напрежение, той отговори, че явно това напрежение отдавна е натрупано и криминалният повод в Катуница е бил искрата ,която го е провокирала. "Изтървано е положението. Да се надяваме, че в рамките на ден-два това да приключи ,защото мине ли този период, нещата ще стане по-зле и необратимо, и това ще върне България стотици години назад и всичко градено ще рухне. Дават ли си сметка тези хора за какво става дума? Явно не осъзнават проблема. Надяваме се на разумните хора да предприемат мерки това да приключи", посочи Доков.


Източник: Радио Фокус

Виж коментарите (33)

Още по темата (49):
12.11.2022 Освещават параклис в памет на Ангел и Павел, загинали преди 11 години
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
02.04.2021 Полагат Цар Киро в гробница, вижте какво се случва в момента пред дома
му
02.04.2021 Цар Киро е мъртъв!
02.11.2020 Синът на Цар Киро спасява трона, плаща си парното
Още новини от Новини от Бургас:
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП
Бургазлия се прости с колата си
Важни съвети от БАБХ за великденската трапеза


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).