Съмнения, че някой друг натиска копчето, наложи поименна проверка в местния парламент

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:59 / 26.01.2021
1392
Поименна проверка на кворума прекъсна за кратко днешното заседание на местния парламент, което за пореден път се провежда онлайн, предаде репортер на Burgas24.bg.

Преброяването на съветниците бе поискано от общинския съветник от ДБГ Живко Табаков. Той се усъмни, че зад таблетите не се намират неговите колеги, а някой друг гласува вместо тях. Причината бе, че според системата всички 51 общински съветници участват в заседанието, дори всички те бяха гласували една от точките, залегнала в дневния ред.

За да удостовери присъствието на сесията от разстояние, всеки един от съветниците трябваше да включи своята камера и  микрофон. Това отне не повече от 15 минути.

"От пита, който имам както общински съветник, за първи път виждам такъв кворум – от 51 – 51 колеги да са регистрирани. Говорим за честността на вота и е нормално да имаме притеснения", каза Табаков.

"През тези 10 минути се чудих къде се намираме и кому беше нужно да се привикваме като на селски панаир един по един на участие", ядоса се Веселин Пренеров.

Табаков отбеляза, че системата се е разпаднала и не е достатъчно ефективна да издържи работата на Общинския съвет. Според него заседанията не трябва да се провеждат дистанционно, предвид разхлабването на мерките у нас. Особено следващия месец, когато ще бъде гласуван бюджетът на Община Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).