Таню Атанасов скочи на некоректни работодатели след жалби на бургазлии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:13 / 21.06.2016
1655
Граждани от Бургас са се обърнали към обществения посредник Таню Атанасов за съдействие, научи Burgas24.bg. Те се жалват, че имат да получават заплати в периода от септември 2015 г. до май 2016 г.

По техни данни на 7 служители фирма "Стар пост" дължи общo 47 работни заплати. На една от работничките не са изплатили дължимата сума за извършена работа за 9 месеца, на други три за по 8 месеца, на една за по 7 месеца, а на трети за пo 5 и 2 месеца.

"Според мен Вие сте в грубо нарушение на Кодекса на труда и Закона за задълженията и договорите, системно сте лишавали тези служители и техните семейства от заработените и договорирани възнаграждения в подписаните от Вас граждански договори. Не сте се трогнали нито от Нова година, нито от двата религиозни празника през този период", пише до управителя на фирмата Десислава Вълкова Атанасов. Той изпраща копие и до Румяна Михайлова - изп. директор на "Главна инспекция по труда" - София.

Атанасов посочва още, че е водил разговор в края на май с ръководството на фирмата, от където е получил отговор, че нямат информация за неизплатени възнаграждения и че ще направят проверка. Обещано било и че до два дни ще се обадят на Атанасов - нещо, което така и не се е случило.

Потърпевшите служители подали колективна жалба до областна дирекция "Инспекция по труда"-Бургас, в която посочват и други нарушения.

"Аз се обръщам към Вас с това Отворено писмо, за да ви заявя, че Вашето поведение към тези български граждани е неморални, неприемливо и незаконно!

С това си отношение към тях Вие унижавате човешкото им достойнство и рушите вярата на хората в справедливостта и законността в нашата държава.

Поведение на управители на фирми като Вас нанася непоправими вреди на отношенията между работниците и работодателите и доверието между тях", пише Атанасов.

Той настоява да бъдат предприето бързи действия за изплащане на заплатите на работниците с дължимите лихви и обезщетения за "дългото търпение и коректност, което те са проявили". Общественият посредник настоява също така ИА "Главна инспекция по труда" да даде гласност на резултатите от проверката и санкциите, които са наложени на некоректния работодател.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас
Бургазлия остана без кола, причината – шофирал е дрогиран


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).