Те са героите на Бургас! Поклон пред смелостта им!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:18 / 01.02.2018
14057

Поредно признание за проявения героизъм получи младият бургазлия Пламен Карашев. Наградата му бе връчена днес на тържествена церемония в РСПАБ-Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. Тя е заради безкористната подкрепа и безвъзмездната помощ, която оказа на пострадалите от наводнението в село Ливада.

"Искам да изкажа възхищението си от Вас и да Ви пожелая един ден да бъдете много по-оценени, защото Вашата професия е елитна и престижна и заслужавате уважение. Видях, че всеки ден рискувате живота си и заслужавате да бъдете правилно оценени. Днес аз се чувствам като поставка за тази награда, тъй като да Ви кажа честно, ако бях сам, щях да стоя 1-2 дни, да рина кал и да се прибера, защото нямаше да мога да направя нищо. Но бях обграден от доброволци с добри сърца, от хора, които върнаха надеждата за живот на нашите майки, бащи, баби и дядовци - тази награда е специално за тях. Сeлвина, Силвия, Михаела, Илина - това са момичета, които загърбиха ежедневието си, бяха там от първия до последния ден, ринаха кал и тази награда е за тях", заяви Пламен Карашев.

На церемонията по награждаване на отличените в Областния етап от Националния конкурс "Пожарникар на годината" Бургас - 2017 г. присъстваха зам. областният управител Владимир Крумов, директорът на дирекция "Оперативни дейности" при Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - старши комисар Красимир Шотаров, директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас - комисар Васил Василев и началниците на противопожарните служби в Бургаска област.

Сред наградените е Пламен Колев, началник на пожарната служба в Несебър, участвал през годината в потушаването на множество пожари на територията на морската община. РСПБЗН Несебър е един от най-натоварените участъци в региона.

Другият награден е Диан Иванов, който бе в най-горещите точки през последната година - огромният пожар в Изворище, където огнеборци се бориха няколко дни със стихията, както и помагаше активно на бедстващите след наводнението в Община Камено и Община Бургас.

Стефан Христов Ташев-старши пожарникар също бе отличен заради това, че участва в ликвидирането на 150 аварийно-спасителни операции в Бургас. Приз за геройство получи и Димитър Русев и Нкиолай Преснаков от пожарната служба в Айтос.

Колективна награда получиха и единадестокласниците от Търговската гимназия в Бургас Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев, които миналата година загасиха горящ автомобил до своето училище в голямото междучасие. Децата не успяха да присъстват на церемонията си и ще получат наградата си задочно.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (83):
16.03.2019 Вижте как Бургас и Камено ще използват евро парите за преодоляване на щетите от природни бедствия
22.10.2018 Година след наводненията: Непочистени дерета тревожат жителите на Камено!
18.10.2018 Получаваме 2,2 млн. евро за преодоляване на щетите от природни бедствия в Бургаско преди година
23.03.2018 Ще има ли обвинени за бедствието, затрило петима души в Бургаско? Вижте отговора на прокуратурата
11.01.2018 Чакаме 4,4 млн. лв. от фонд "Солидарност" за наводненията в Бургаско
08.01.2018 Пострадалите при наводненията в Бургаско готвят протести
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).