Тони, чиито крака бяха отрязани от влак, днес има повод да се радва на живота и да е щастлива

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:06 / 06.06.2023
7473
Тони, чиито крака бяха отрязани от влак в Бургас, има повод да се радва на живота и да е щастлива. Години след инцидента  Антония е срещнала любовта и след малко повече от месец ще сключи брак. Добрата новина сподели кметът на Бургас Димитър Николов, видя Burgas24.bg.

"Има истории, които са пример за това как винаги има надежда, можеш да преобърнеш мрака и да намериш смисъл да продължиш.

Вчера получих най-затрогвалата ме някога покана за сватба - на Антония и Божидар.

Запознах се с Тони преди години, в най-отчаяния период от живота й, когато товарен влак прегази краката й. Тя измина дълъг път, за да се справи с тежките травми. Имаше и нашата подкрепа, и подкрепата медиите, и на много хора, трогнати от съдбата й.

И ето, че 6 години по-късно, Антония има повод да се радва на живота и да е щастлива. С годеника й Божидар се запознали в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в ж.к. "Братя Миладинови“. И вече имат вълнения, не само за бракосъчетанието им на 15 юли в “Морското казино", но и за детето, което очакват.

Неотлъчно до младите е и една жена с широко сърце - Марионела Стоянова - председател на Сдружение "Социален център Бургас“.

Засега Антония е преустановила тренировките и спортните състезания по тенис на маса, където постигна значителни успехи. Преди четири години тя стана състезател на бургаския спортен клуб "Джавелин“ и взе златото на последните две престижни първенства по тенис на маса за хора с увреждания. Но е готова да продължи да се развива в този спорт.

Възхищавам се на това момиче! Желая на Тони и Божидар здраве, късмет и успехи във важните събития, които им предстоят. Силата на духа и надеждата правят наистина чудеса", написа Николов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
28.11.2017 Ето как набират средства за Тони, чиито крака бяха отрязани от влак
22.11.2017 Тони, чиито крака бяха отрязани от влак: За мен започва втори живот! Нека да й помогнем да се сдобие с протези за новото начало!
09.11.2017 Скочилата под влака в Бургас Антония видя изоставилото я семейство
07.11.2017 Само в Burgas24.bg: Вижте трагичната история на Антония Чикова, която се хвърли под товарния влак в Бургас
06.11.2017 Полицията с последни подробности за инцидента с Антония, скочила под влак на бургаската гара!
06.11.2017 Отведоха гаджето на самоубийцата от гара "Владимир Павлов", той твърди, че не я познавал
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).