Убийцата на Валя проговори пред съда

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (54)
12:06 / 19.03.2012
13730
Прокуратурата поиска от Апелативния съд в Бургас 4 години затвор за Надя Иванова, която на 11 юни миналата година уби на пешеходна пътека пресичащата Валя Димитрова. Преди месец състав на Окръжния съд постанови ефективна присъда от година и 2 месеца за Иванова, предаде репортер на Burgas24.bg.

Наказанието днес бе обжалвано и от двете страни. За пръв път от 9 месеца пред медиите проговори и причинилата инцидента Надя Иванова.

Тя се опита да опровергае много от появилите се твърдения в медиите " че съм искала да избягам от мястото на катастрофата. Аз се опитах да окажа първа помощ, обаче просто органите от КАТ, които бяха на местопроизшествието ми казаха да вляза в колата и да се заключа, за да не се стигне до саморазправа. Ходила съм, ходя и на гробищата и се крия като най-големия престъпник".

Пред съда беше и народният представител Калина Крумова, която заедно с родителите на загинали на пътя младежи и девойки работят по приемането на законодателни промени . Крумова заяви : "предполагам, че до месец ще бъдат внесени в НС. Имайки предвид че има техническо време. Аз силно се надявам до лятната ваканция на парламента т.е. до лятото да има нови правила за не за движение по пътищата а за наказание на шофьорите които не ги спазват"

Готовност да застане зад каузата изрази и подсъдимата, " аз бих застанала зад всички родители, които са загубили децата си, но те няма да искат, аз бих подала ръка да бъда човекът който да каже на всички други замислете се, един миг-обръща живота на човек"

Решението на съда ще стане ясно до месец.


Виж коментарите (54)

Още по темата (33):
21.10.2013 Фондация "Безопасни улици от Валя" искат спешни кръгли маси за намаляне жертвите на пътя
17.06.2013 Днес се навършват 2 г. от смъртта на Валя
19.11.2012 Шествие срещу неспазващите ограниченията на скоростта се проведе в
Бургас
12.10.2012 Искат "Зони 30" по рискови участъци на пътя
12.10.2012 Ефективна присъда за шофьорка, убила дете на "зебра"
13.09.2012 В неделя откриват първата повдигната пешеходна пътека в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).