Уникална настилка поставят на новия спортен комплекс в Изгрев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:28 / 16.12.2009
2139
Новостроящият се спортен комплекс „Изгрев" в Бургас ще разполага с уникална за страната настилка. Тя е произведена в САЩ от фирма - световен лидер в изработването на спортни настилки за зали и открити терени.

До този момент покритие от този тип притежават 100 000 игрища, в над 100 държави, разположени на 7 континента. Вчера Бургас бе посетен от Раян Бърк - международен мениджър на фирмата - производител, който сподели, че тяхна настилка има дори на Антарктида. Тя била предоставена за нуждите на малък спортен салон на учените там.

Освен за големите потребители в спортния бранш - олимпийски зали и стадиони, клиенти на подобен тип спортно покритие са и някои от най-големите звезди на Холивуд, НБА (Национална баскетболна асоциация), НХЛ (Национална хокейна лига), НФЛ (Национална футболна лига), Леонардо Ди Каприо, Джулия Робъртс, Шакил О'Нийл, Майкъл Джордан, Винс Картър и др.

Настилката е сертифицирана от най-авторитетните световни спортни федерации. Тя е подходяща за много видове спорт: баскетбол, волейбол, мини-футбол, хандбал, хокей. Уникална е с това, че се монтира и демонтира изключително бързо, което я превръща в лесно преносима и гъвкава за пригодяването й към различните игри.

Видът настилка, който пристига в Бургас, е единственият сертифициран от ФИБА /Международната баскетболна асоциация/, за баскетбол на открито. Покритието е съставено от малки плочи с размер 30 х 30 см., и дебелина 15 мм. Сглобяването им става на принципа на конструктор ЛЕГО. Всичко необходимо за полагането е равен бетонен терен, без лепило и без асфалт - останалото е като игра, обясни Раян Бърк.

Визитата му в Бургас е свързана с обучението на персонала, който ще монтира спортното покритие.

Близо 900 кв. м. от настилката се очаква да пристигнат в Бургас съвсем скоро. За цялостното сглобяване са нужни два дни и петима работници - ден за сглобяване и ден за очертаване и боядисване.

За самото очертаване на терена е закупен специален уред, който е предназначен за лесно и прецизно мерене на извивки и криви.


Виж коментарите (1)

Още по темата (5):
02.05.2010 Откриха многофункционалният спортен комплекс в Изгрев
29.04.2010 В неделя откриват новия спортен комплекс в Изгрев
21.04.2010 До седмици откриват спортния комплекс в Изгрев и плувния "Флората"
12.10.2009 Представиха проекта за новия спортен комплекс в Изгрев за 2 млн. лева
26.09.2009 Нов спортен център изгражда Общината до ЦДГ "Здравец"
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).