Уважаван гинеколог разстреля любимото бяло коте на известно семейство юристи в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
15:43 / 05.01.2018
45051
Срещу уважавания акушер-гинеколог от Бургас д-р Стефан Миринчев е образувано досъдебно производство във Второ РУП - за умишлено и с проявена особена жестокост убийство на любимото коте на известното семейство юристи Кацарски, информира "Флагман".

Бившият топследовател Красимир Кацарски е сред най-търсените понастоящем адвокати по наказателни дела, а съпругата му Красимира Донева е съдия, председател на Районния съд в гр.Средец. Всъщност домашното бяло коте е на тяхното момченце, което е на 3 годинки и което е видяло мъртвото телце, недоумявайки защо топлият и пухкав Алфи не помръдва.

Заради хладнокръвния разстрел на Алфи, според новите промените в НК, а и вече според практиката на няколко съдилища, д-р Миринчев трябва да понесе ефективна присъда от 1 до 3 години затвор и глоба от 1000 до 10 000 лв. Днес телцето на Алфи бе изпратено за аутопсия от експерти във Ветеринарния институт в Стара Загора.

Къщите на семействата Миринчеви и Кацарски са на една и съща улица в кв.Банево, дели ги глуха част от около 3-4 метра. Съседи са от 7 години.

"В началото бяхме приятели. Постепенно обаче отношенията ни охладняха, защото д-р Миринчев често бе засичан от мен с огнестрелно оръжие. Пушката е флоберка или въздушна. Не е ловец. Казвам го, защото е странно подобно поведение. Аз съм бивш полицай и следовател. След като напуснах системата, предадох служебното си оръжие, защото не мисля, че ми е нужно. Последователно изчезнаха две наши котета. По-рано той имаше голямо куче, което почина от старост, сега са си взели друго - също от едра порода. Аз и за секунда не съм подозирал, че съседът ми е способен на това, което видяхме с очите си от видеозаписа", разказва адвокат Кацарски.

На 2 януари сем.Кацарски се завръща от празненство за Нова година и заварва в градинката на двора си безжизненото телце на Алфи. Детето се втурва да го гушне, не проумява, че може да е мъртво. Майката прибира веднага момченцето, което обаче започва неутешимо да плаче и пита защо Алфи не помръдва.

"Жена ми посегна към Алфи, за да го махнем от двора. Установи, че все още телцето е топло, решихме че е починало в градинката в двора ни от отравяне. Тя предложи да пуснем запис от видеокамерата, за да видим дали се е мъчило. Бяхме потресени от видяното", добавя Кацарски.

На видеото се вижда, че котето Алфи се е промъкнало в двора на сем.Миринчеви, което е подразнило кучето им. Кучето връхлита върху котето и го притиска в ъгъла до оградата. В този момент съпругата на гинеколога - Яна Миринчева пуши цигара и наблюдава сцената.

Вижда се, че дава знак на д-р Миринчев да се приближи. След известно време той идва с пушка в ръка. Наглася приклада, прави стъпка-две назад, прицелва се и от разстояние 3-4 метра гърми в котето.

От шок, ужас и болка телцето му отскача на височина близо метър и половина, по силата на някакъв антифизичен закон побягва и успява с невероятни сетни сили да се прибере у дома, залитайки пада в градинката и издъхва веднага.

След тази гледка Кацарски вдига телцето и вижда кръвта по бялата козина. След което вика полиция.
"Можех и да замълча, но този човек ходи с пушка, утре може да я насочи към детето ми, което ще си играе с друго коте.", категоричен е адвокат Кацарски.


Виж коментарите (9)

Още по темата (2):
17.01.2018 Откриха пушка и газов пистолет в колата на д-р Миринчев след разстрела на котето Алфи
05.01.2018 Защо д-р Стефан Миринчев застреля котето на съседите си? Чуйте безумната реакция на гинеколога
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).