В Бургас кастрират близо 1000 котки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
10:15 / 30.09.2012
2538
Община Бургас работи в посока намаляване популацията на бездомните котки. Това каза Павлин Михов, директор на Дирекция "Околна среда" в общината. 

"Една от причините за нарастване на броя на безпризорните котки в Бургас е в резултата на намалената популация на кучета. Съществена роля за нарастването на броя на котките в Бургас играят и хората, които непрекъснато ги хранят, с което стимулират тяхната популация", разясни той. 

"Това, което правим в момента, е улавянето на котките, кастрирането им и връщането им обратно там, където са заловени. За миналата година имаме 900 кастрирани котки. До края на август тази година бяха повече от 700, така че до декември броят им вероятно ще стигне до 1000", посочи още Михов. 

"Котките не се обстрелват с упойващи стрели. Това е забранено от закона, а и не може точно да се определи дозата на упойката, тъй като животните са по-малки. Една неправилно дозирана упойка може да бъде смъртоносна. Единствения начин, по който ги хващаме за момента, е чрез капани. Залагаме примамките, котката влиза и капана щраква", разясни той.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).