В пристанището на нож срещу концесията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:06 / 11.04.2011
1177
Недоволство от условията на обявената бъдеща концесия обявиха работниците от "Пристанище Бургас" ЕАД. Те не желаят освен построеният с пари от Японската банка за международно развитие Терминал 2А, в отдаването да бъде включен и терминал "Насипни товари".

Докерите и останалият персонал твърдят, че концесията би помогнала за изплащане на японският заем, но се опасяват, че при придобиване на мястото за насипни товари бъдещият концесионер ще привлече само около 250 души, а останалите 750 от порта ще останат безработни.

"Ще бъде голяма грешка, ако се отдадат двата обявени за концесия терминала. Работниците запомниха фразата на заместник-министър Камен Кичев "Концесия -да, но не на всяка цена". Обявената сега цена не си струва риска за сриването на пристанище с национално значение.

Ако изпълните намеренията си и концесията се случи на всяка цена, гладът ще е по-силен от страха и работниците ще бъдат принудени да затворят портала на пристанището с масов протест. Това ще бъде единствения оставащ вариант за да се чуе тяхното мнение. От Вашите действия ще зависят нашите последващите реакции."

Така пише в протестно писмо на портовиците до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на транспорта Александър Цветков, министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и председателите на "Подкрепа" и КНСБ Константин Тренчев и Пламен Димитров.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско
Най-много изборни нарушения има в Бургаско
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).