Вандали посегнаха на "Стената на приказките"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
14:59 / 02.06.2011
3266
Още преди окончателно да са приключили строително-ремонтните дейности по възстановяване на "Стената на приказките", вандали посегнаха на любимия на бургазлии кът в Морската градина.

През нощта на 1 срещу 2 юни неизвестни извършители са счупили едно от новите детски съоръжения. Изпотъпкали са зелените площи в района и са успели да преобърнат едно от новите бетонни кошчета за боклук. Декоративното езеро е замърсено с нахвърляна в него пръст. Откраднати са металните вложки на няколко кошчета в района на Флората. Счупени са и 5 от глобусите на уличното осветление по крайбрежната алея.

До броени дни довършителните дейности трябваше да приключат и "Стената на приказките" да бъде изцяло готова да посрещне децата и възрастните в изцяло обновен вид, предлагаща разнообразни възможности за игра и отдих. Непредвиденото отремонтиране на нанесените повреди ще забави откриването на детския кът.

От началото на ремонта на Морската градина вандалски действия са довели до повреждането на над 20 осветителни тела, 15 нови пейки, откраднати са 150 м. кабели. Нанесените щети са на обща стойност над 6550 лв.

До вчера "Стената на приказките" беше оградена с означителна сигнална лента, от днес там е поставена метална ограда. През летния период охраната на обществения ред в цялата Морска градина е засилена. Община Бургас за пореден път призова всички да пазят общественото имущество и да алармират винаги, когато станат свидетели на подобни вандалски актове.

Възстановяването на "Стената на приказките", както и цялостният ремонт на Морската градина се финансира със средства, спечелени от Община Бургас по проект "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда", финансиран по ОП "Регионално развитие" на ЕС.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).