Вандалите показаха активност и по празниците, поредно посегателство в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
14:02 / 07.03.2016
2983
Миналата година Община Бургас инвестира 800 000 лева в благоустрояване на голяма територия между блокове 126, 127 и 128 в к-с "Меден рудник". Вместо старата гола поляна, там се появиха пешеходни алеи, нова зеленина, детски и спортни съоръжения, по-добро осветление. За съжаление, вандалите не пощадиха и това място, което стана жертва на серия посегателства. Последните регистрирани случаи са от изминалите празнични дни. Сериозно са пострадали съоръженията за игра на двете детски площадки. В момента две големи люлки са демонтирани, за да се отстранят щетите по тях. Едва след подмяната на счупените им части Общината ще ги постави отново, за да е сигурно, че някой няма да се нарани, докато ги използва. Пострадала е и спортната площадка.

Много жители на съседните блокове се радват на новото, възмущават се и своевременно подават сигнали, когато станат свидетели на вандализъм. Община Бургас им благодари за съвестното отношение и се надява повече бургазлии да последват техния пример.

Въпреки че в района е поставено видеонаблюдение, кметът Димитър Николов обмисля вариант с назначаването на пазач, който да се грижи за сигурността на този прекрасен квартален парк. Но предстои обновяването на още много междублокови пространства в Бургас. Трябва ли да се харчат пари за охрана на всяка детска площадка в града?! Това питат от Общината.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).