Важни инфраструктурни проекти реализират в "Меден рудник“ през тази година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:36 / 17.01.2020
4005
Инфраструктурното развитие на комплекс "Меден рудник" продължава и през настоящата година в няколко посоки. Това стана на представянето на бюджета на Бургас за 2020 година пред граждани на комплекса. На нея присъстваха заместник-кметовете Красимир Стойчев, Йорданка Ананиева, Весна Балтина, инж. Чанка Коралска, Диана Саватева и териториалният директор Магдалена Манолова.

Важен проект, който предстои да бъде изпълнен, е изграждането на младежки културен център. Той ще е място, където ще се провеждат културни събития от програмата на Община Бургас. Центърът ще разполага с подходящи зали, в които ще се провеждат бизнес форуми и обучения. Много от събитията, които ще се организират на това място, ще са насочени към младите хора, подчерта зам.-кметът Йорданка Ананиева. Проектът ще се финансира по Норвежката програма, като Община Бургас ще осигури част от средствата от своя бюджет.

"Този проект е важен за нас, защото в "Меден рудник" има изключително много млади хора, които в момента няма къде да се събират. С реализирането му ще дадем възможност да се организират различни събития като концерти, театрални постановки. Предвидена е и част за настаняване на гостуващи групи и състави и споделени офиси за бизнес инициативи", каза още Ананиева.

Община Бургас работи за реализирането на друга мащабна инвестиция, каквато е разширяването на Индустриалния и логистичен парк. Неговата втора фаза на развитие предвижда изграждането на промишлена зона при пътния възел Бургас - Средец - Созопол. Това ще даде възможност за разкриването на нови работни места, обясни зам.-кметът инж. Чанка Коралска.

През настоящата година Община Бургас ще работи и за подобряване на пътната безопасност в комплекса. Пешеходните пътеки на ключови места ще бъдат обновени, като новото им покритие ще е от сух пластик.

Системата от камери за видеонаблюдение на обществени места ще бъде разширена. Това предвижда монтирането на нови устройства, които ще имат възможността да заснемат лица и автомобили много по-детайлно. Камерите ще спомогнат за подобряване на сигурността и обществения ред.

Предвижда се подмяна на сегашното осветление с нови енергоспестяващи лампи на двата булеварда "Тодор Александров" и "Захари Стоянов". Това е част от проекта на Община Бургас за постигане на по-добра енергийна ефективност.

Подобряването на пешеходните зони е един от акцентите в стратегията на Община Бургас за развитието на комплекс "Меден рудник". Ремонт ще бъде извършен на тротоарите, които са в лошо състояние и са предпоставка за възникване на инциденти.

Вече е стартирала процедура за проектиране и изграждане на ново полицейско управление в "Меден рудник", стана ясно при представянето на бюджета за 2020 година. То ще се намира в района на закрития басейн.

В ход е и проектирането на двете кръгови кръстовища, които ще бъдат изградени на бул. "Захари Стоянов". Едното ще е при отбивката за квартал "Горно Езерово", а другото при ул. "Георги Попаянов". Продължават и инвестиционните проучвания за изграждането на обхода на "Меден рудник".

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
28.01.2020 Приеха Бюджет 2020! Кметът: Той е създаден от самите граждани
24.01.2020 ДБГ ще подкрепи Бюджет 2020, в него се покриват голяма част от техните
политики
20.01.2020 Община Бургас ще инвестира дивидента от своите лечебни заведения в медицинска апаратура
16.01.2020 Реконструират зоната около "Краснодар", проектират ремонтите на всички улици във "Възраждане"
10.01.2020 Тази година приключва изцяло проектът за корекция на река Отманлийска
07.01.2020 Димитър Николов: Не възразявам да се спортува в училищните дворове през
уикенда
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).