Вижте защо Бургаският съд остави Йонко и Мариян в ареста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:52 / 07.08.2018
5460
Окръжен съд – Бургас приложи мотивите за две взети мерки за неотклонение за притежание и разпространение на наркотични вещества, за които Burgas24.bg съобщи вчера.

Мярка за неотклонение "Задържане под стража“ бе наложена спрямо Йонко Иванов, привлечен като обвиняем за държание с цел разпространение на наркотични вещества. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 03.08.2018 г., в к.к. "Слънчев бряг“, в ресторант "Джани“, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – екстази и амфетамин.

В съдебното заседание прокурорът поддържаше искането спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“. Защитата пледира за по-лека мярка като "Домашен арест“ или "Парична гаранция“.

Окръжен съд – Бургас счете, че от събраните до настоящия момент доказателства може да се направи обосновано предположение, че Йонко И. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това престъпление се наказва с "Лишаване от свобода“ до 8 години и глоба от 5 хил. до 20 хил. лева. 

Съдебната инстанция намери още, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако не бъде задържан. Йонко е осъждан трикратно, включително и на "Лишаване от свобода“ за срок от 11 години. Поведението на обвиняемия показва престъпна упоритост и отказ да се коригира.          

Окръжен съд – Бургас взе още една мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо Мариян Попов, привлечен като обвиняем за държание и разпространение на наркотични вещества. Попов е обвиняем за това, че на 04.08.2018 г., в района на хотел "Хармони Суит“, в к.к. "Слънчев бряг“, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, марихуана, крек и екстази.

В съдебното заседание прокурорът поддържа искането да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо Мариян Попов. Защитата помоли съда да наложи по-лека мярка за неотклонение, като се мотивира с установения постоянен адрес на обвиняемия и неговата месторабота, за да може да полага грижи за семейството си.

Окръжен съд – Бургас счете, че е налице обоснованото предположение Мариян П.  да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Според съда е налице и втората предпоставка за вземането на най-тежката мярка за неотклонение – реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако бъде на свобода.

Видно от справката за криминалистическа регистрация, Мариян Попов е осъждан на "Лишаване от свобода“ за 4 месеца, отново за същото престъпление, по което е привлечен като обвиняем в настоящото производство. Два месеца след изтърпяване на това му наказание, срещу него е подвигнато същото обвинение.    Според прокурора, изпълняваните от него таксиметрови услуги също биха съдействали за осъществяване на подобна престъпна дейност.

Определенията на Окръжен съд – Бургас могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

Припомнете си цирка, който Мариян Попов сътвори пред съдебната зала в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
08.05.2019 Таксиджията Мариян, спипан с наркотици за хиляди левове в Слънчев бряг, се изправя пред съда
03.01.2019 Дилърът Йонко сключи споразумение с прокуратурата, влиза в затвора за 1,4
г.
27.08.2018 Злобничкият наркодилър Мариян иска на свобода! Съдът му отказа!
06.08.2018 Шоу в съда: Опасен наркодилър кълне като дърта циганка: Цял живот к*р да не видиш, кучко долна!
06.08.2018 Наркодилърът Мариян заработвал като таксиметров шофьор! Прокуратурата: Това е параван за престъпната му дейност!
06.08.2018 Дефилето на арестуваните наркодилъри продължава! Току-що доведоха несебърлията Мариян в съда
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).