Владимир, прегазил велосипедиста Евелин в Приморско, продължава да отрича вината си

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:37 / 01.10.2019
2216
Тричленен състав на Апелативен съд – Бургас обяви за решаване делото за катастрофата от 03.12.2017 г. в Приморско, при която загина велосипедистът Евелин Дуков. Производството пред въззивната инстанция е образувано по жалба на подсъдимия Владимир Колев., осъден от Окръжен съд – Бургас на 17 години  лишаване от свобода при първоначален общ режим.   

Около 12:20 ч. на въпросната дата, на ул. "Трети март“ в Приморско, зад волана на  лек автомобил "Опел Омега“ Колев, нарушил правилата за движение по пътищата. Шофирайки с  превишена скорост - 94 км/ч., навлязъл в лентата за насрещно движение, като по този начин допуснал пътно-транспортно произшествие с насрещно движещият се по пътното платно велосипедист Евелин и по непредпазливост причинил смъртта му. По време на катастрофата Владимир е бил в пияно състояние - 2,70 промила алкохол в кръвта, като след удара е избягал от  местопроизшествието.

На днешното съдебно заседание съдът изслуша три вещи лица. Две от тях експерти от Националния институт по криминалистика бяха разпитани, чрез видеоконференция, относно заключенията им за изготвената от тях физико-химична експертиза. Съдът разпита и вещото лице, изготвило допълнителна видео-техническа експертиза.

Апелативният прокурор пледира присъдата да бъде потвърдена като правилна и законосъобразна. Държавното обвинение поиска и промяна на мярката за неотклонение от "подписка“ в "задържане под стража“. За потвърждаване на първоинстанционната присъда се обявиха и поверениците на частните обвинители.

Защитата на подсъдимия оспори авторството на осъщественото  престъпление и помоли апелативните съдии да отменят присъдата и да оправдаят подсъдимия. Алтернативното искане бе връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на Окръжен съд – Бургас поради допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. 

В личната си защита и последна дума подсъдимият Колев категорично отрече да е управлявал автомобила по време на тежкия пътен инцидент.

След тайно съвещание съдебният състав мотивира промяна в мярката за неотклонение от "подписка“ в "домашен арест“ и възложи контролирането за изпълнението й на СДВР.  

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване и протест в 7 –дневен срок пред Върховния касационен съд на Република България.

Апелативен съд – Бургас ще се произнесе по съществото на делото в законоустановения срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
26.01.2021 Фондация "Евелин Дуков" събира средства за наркотестове и дрегери
05.06.2020 Потвърдено: Пияният софиянец, прегазил Евелин в Приморско, ще лежи по-малко в затвора
11.12.2019 Прокуратура протестира намалената присъда на шофьора, прегазил велосипедиста Евелин в Приморско
03.12.2019 Намалиха със 7 години присъдата на софиянеца, прегазил велосипедиста Евелин в Приморско
25.03.2019 Възмездие за убийството на Евелин! Вижте първите реакции на близките му, след като чуха присъдата!
25.03.2019 17 години затвор за софиянеца, прегазил велосипедиста Евелин! Щракнаха му белезниците още в залата
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).