Впечатляващо! Вижте Дома на нефтохимика часове преди да отвори врати!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:16 / 08.01.2021
2561
Обновеният Културен дом на нефтохимика вече привлича погледите на бургазлии с модерната си визия. Burgas24.bg пръв показа реконструираната зрителна зала и част от обновените помещения на новото бижу на Бургас. Днес официално свършеното по време на ремонта на построената през 1975 година сграда бе представено пред журналисти.

"Това е най-модерният културен център в цялата област. Сградата ще носи удоволствие и радост на бургаските граждани", категоричен е кметът на Бургас Димитър Николов

"Имаме осем нови многофункционални зали. От понеделник на 30% някои от школите започват дейност. Надяваме се залата да се превърне в туптящото сърце на Бургас", каза Мария Маркова управител на НХК.

В преустроената сграда вече има няколко мултифункционални зали, с гримьорни, нови настилки, осветление, отоплителна система и озвучителна техника.  Зрителна зала е изцяло обновена. Тя е с нови седалки, монтиран е и екран за кинопрожекции. Сцената е със специален механизъм, който позволява тя да се върти, за да се сменят декорите на представленията, вече има и оркестрина. В нов касов салон ще се предлагат билети за различни концерти, кина и театри.

Сградата е съобразена изцяло с нуждите на хората с увреждания. Два асансьора - от северната и от югоизточната част, осигуряват удобен достъп до всички помещения. Монтирана е рампа, обособени са специални места в зрителната зала и специализирани санитарни възли.

Обособено е вътрешно пространство за културни събития на открито през топлите месеци със сцена и пейки.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).