Възстановиха култовия парапет до Казиното

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
09:36 / 12.09.2012
2718
Каменният парапет, един от символите на Бургас, грее отново в своята цялост. Той бе възстановен след като преди 2 седмици бе порутен от неизвестни лица. Парапетът е паметник на културата и архитектурата, дело на легендарния архитект Делчо Сугарев и е изработен от монолитни каменни блокове. Той бе разрушен с настъпването на промените след 1989 г., но възкресен през 2008 г. с оригинални пропорции и материали. На откриването се събра бургаският елит.

Сегашният ремонт на парапета бе организиран от лицата, ангажирани с неговото възстановяване преди 4 години. Особена трудност бе осигуряването на автентичен бял камък, от който е издялано съоръжението, тъй като единствената кариера в страната е затворена от 20 г. насам.

По случая с разрушаването е образувано предварително полицейско производство, но от МВР отказват конкретна информация за това кой порути паметника в Морската градина. Община Бургас разполага с видеозаписи на инцидента, които се пазят в тайна. Остава открит въпросът кое налага подобна секретност над едно битово престъпление с голям обществен отзвук.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
Задължително трябва да посетите това място край Бургас!
Бургазлийка с болки в главата след возене с "Бургасбус"
Шофьор е в болница след катастрофа на АМ "Тракия"
Извикаха специализиран екип от ВМС заради дрон, открит в района н...
Министър и кмет: Това място на Южното Черноморие по нищо не отстъ...
Добре познати и много нагли измамници се завърнаха по морето! Не ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).