Започва ремонтът на "Богориди", вижте колко ще струва реконструкцията!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
11:58 / 02.03.2017
14541
Реконструкцията на улица "Богориди" е на път да стартира. Вече е обявена обществена поръчка, като прогнозната стойност на строителните дейности на пешеходната зона възлиза на точно 2 874 053.82 без ДДС, установи справка на Burgas24.bg.

Припомняме, че проектът за обновяване на улицата бе осъвременен. Преработката имаше за цел да доразвие заложените в първоначалния проект идеи, като ги обогати и допълни така, че ул. "Богориди" да запази духа на традицията, характерния си артистичен дух и същевременно с това да предложи на гражданите и туристите съвременни услуги.

От заданието в обществената поръчка става ясно в проектното решение на настилките се залага на естествени материали - гранитни плочи в различни размери в три нюанса на цветовете и гранитни павета от съществуващата настилка. Водещата линия за незрящи ще е изпълнена от гранитни фрезовани с улеи плочи, която ще се използва като композиционен елемент, който същевременно ще служи и за репер за трасировката на останалите елементи от настилките и обзавеждането.

Бетонни плочи ще се използват при оформяне прехода по вече изпълнената част от ул."Богориди от ул."Александровска" до ул."Лермонтов", както и по кръстовищата с напречните улици. Те ще насичат пространството със смяната на материала и растера на настилката. На три кръстовища, където има характерни уширения, рисунъкът ще подчертава малки пиацети и се създават акценти чрез поставяне на засенчващи конструкции от метални перголи с две, три или четири колони, в детайла на които са използвани характерни елементи от сгради от културното ни наследство. За да се оформи пространството на ул."Славянска", настилката обхваща и кръстовището с ул." Стефан Караджа". Транспортният достъп по ул."Ст. Караджа" и ул."Славянска" ще е маркиран и ограничен с преходи в нивата от гранитни павета, а пешеходците са сигнализирани за излизане от пешеходната зона с тактилни настилки и метални ограничители по контура на уличното трасе. Основните елементи на улицата - кръстовища, пиацети, художествени елементи ще са маркирани с вградени в настилката енергоефективни соларни блокчета.

Предвижда се и подмяна на осветлението, включително и стълбовете, като новите ще бъдат по арх.детайл, доставка и монтаж на елементи на градското обзавеждане, водни ефекти и др. дейности, съгласно одобрени инвестиционни проекти.

Виж коментарите (5)

Още по темата (12):
04.05.2018 Ето я перлата в короната на обновения бул. "Богориди“ – върнаха емблематичния грамофон
20.03.2018 Вижте как върви ремонтът на "Богориди"! Днес работиха въпреки лошото
време!
21.03.2017 Поставят интелигентни стълбове за осветление в Бургас
12.07.2016 Ананиева: Бургас ще стане по-хубав след реконструкцията на "Богориди"
12.07.2016 "Богориди" – паметник на културата или битпазар? ИК представи визията си пред Живко Табаков
15.06.2016 Вижте как ще изглежда "Богориди" след ремонта!
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).