Защитата на Станислав: Може да е пушил трева отдавна, а не преди ужаса на магистралата!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
13:41 / 07.06.2018
11977
Пислар сам се е поставил в състояние да не може да управлява адекватно камиона си. Това заяви прокурорът по случая с украинеца Станислав Пислар, премазал бременната Северина и приятеля й Ивайло в ужасяваща катастрофа на магистрала "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg. В съдебната зала днес стана ясно, че шофьорът е употребил активно наркотично вещество. 

Експерти от ВМА са изследвали кръвта и урината на Пислар. "От нея е видно, че има следи от наркотично вещество - тетрахидроканабинол, което сочи, че същият е употребил марихуана и евентуално е бил повлиян от това", заяви прокурорът по случая. Това пък - по думите му, указва влияние на квалификацията като особено тежък случай - убити са двама души, включително и бременна жена, а Пислар сам се е поставил в подобно състояние със съзнанието, че не може да управлява адекватно. 

"Това, че е установено наличие на следа от наркотик в кръвта на обвиняемия, не значи, че той е шофирал под въздействието на това наркотично вещество. В тази експертиза по никакъв начин не е описано в какво съотношение е то и как може да повлияе на способността му за бърза реакция при управление на превозното средство", контрира защитата на украинеца адвокат Витанова.  "Теорията доказва, че до 6 месеца може да бъдат намерени такива следи. Той може да е пушил трева 6 месеца преди пробата. Мисля, че това доказателство е тенденциозно представено", коментира още тя и нарече експертизата неизчерпателна и оспорима. 

"Все още смятам, че причина за катастрофата е ремонтът на пътя и нерегламентираното поставяне на пътни, които той е забелязал в последния момент и не е имал техническа възможност да реагира", настоя Витанова. Припомняме, че апелативният съд остави Пислар в ареста. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (15):
20.09.2018 Адвокатката на Станислав, убил двама на "Тракия": Тревата не е оказала
влияние!
20.09.2018 До 20 години затвор за Станислав, убил на "Тракия" Ивайло и бременната
Северина
20.07.2018 Ужасът на "Тракия" в детайли: Ивайло и бременната Северина са загинали в купето!
07.06.2018 Положението на Станислав от ада на АМ "Тракия" се утежни още повече
07.06.2018 Тетрахидроканабинол в кръвта на шофьора, убил Северина и приятеля й на "Тракия"!
01.06.2018 Станислав се разплака в съда и отрони: Бих дал собствения си живот, ако
можех!
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).