Ани Шакарян: За мен кулинарията е вид терапия

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
21:37 / 03.07.2023
699
За мен кулинарията е вид терапия. Това каза в предаването "Животът на Фокус" Ани Шакарян, автор на кулинарния блог "Вкусонетка", в ефира на Радио "Фокус"

"Любовта към кулинарията при мен е още от дете. Като всяко момиче, много обичах да се въртя около моята баба. Двете ми баби бяха превъзходни кулинарки, но баба Арсине живееше у дома и имах удоволствието да гледам нея. Прибирах се от училище и тренировка и я наблюдавах как точи много фини кори за баница, прави кифлички, курабии. Баба Мариам беше виртуоз в декорациите. Аранжираше храната много красиво. Това отново породи моето любопитство. Майка ми също готвеше много вкусно. Предполагам съм взела нещо от трите.", каза тя 

Шакарян разказа и за това как е започнала да се занимава с кулинария. Споделя, че в готвенето и доставя удоволствие да добави нещо от себе си. 

"Талантът ми се отключи, докато бях бременна с голямата ми дъщеря. Започнах да експериментирам, да следвам няколко популярни кулинарни блога. Открих, че не просто ми харесва да следвам една рецепта, а и да влагам нещо от себе си. Така - лека-полека, вече 13 години, събрах кураж да създам моята библиотека от вкусове "Вкуснотека", каза още кулинарката.

Споделя, че готвенето за нея е вид терапия и не мисли, че ако започне да се занимава с него професионално, ще изпитва същото желание да го прави. 

"За мен кулинарията е вид терапия. Чрез нея си почивам. Не мога да си представя ежедневие в стрес и напрежение денонощно в един ресторант и ангажиментът, който бих имала покрай това нещо. Моето желание е да вдъхновя една домакиня, когато се прибере, да потърси вдъхновение от моите рецепти какво да приготви за обяд или за вечеря", обясни Шакарян.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Ето колко точно чай трябва да пиете, за да забавите процеса на ст...
Изкупиха билетите за най-големия концерт на Лили Иванова
Излезе трейлърът на филма за футболната легенда Георги Аспарухов-...
Почина легенда в музиката
Слави хареса заместник на Венко
Тя ли ще спечели Dancing Stars?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).