Фирма на общински съветници от ГЕРБ строи близо до "Корал"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:34 / 02.07.2015
2059
В разгара на сезона се строи в близост до плажа Корал. Както навсякъде по морето, така и в цялата община Царево, където е въпросният строеж, строителството през лятото е официално забранено от властите. Оказва се обаче, че точно представители на властите нарушават собствената си забрана, защото фирмата на комплекса е собственост на двама общински съветници от Царево Ангел Цигуларов и Георги Атанасов.

Нова тв успя да се свърже с един от двамата бизнесмени. "Това, което се случва е политическо събитие. Когато наруши нещо, човек си плаща глобата", заяви той и обеща да даде интервю след изборите.

По-късно Ангел Цигуларов се свърза с екипа на Нова, за да каже, че лично той бил предложил забраната за строителство в Царево да влезе в сила по-рано, за да са спокойни туристите - от 1 юни, вместо от 30-и. Отново обаче не пожела да обясни защо е нарушил ограничението, предложено лично от него.

Междувременно след първия репортаж по темата, кметът на Царево, който също е от ГЕРБ, наложи санкция на своите съпартийци нарушители - 2 000 лева. В медиите се появи информация, че това е по-малката глоба, която се полага на физически лица, вместо доста по-голямата за юридически. Недоволен от отразяването на поредното леене на бетон в община Царево, кметът Георги Лапчев поиска право на отговор.

"Не е вярно, че съм наложил глоба на фирма като за физическо лице. Това не е така, категорично. След законоустановения срок ще бъде издадено наказателно постановление със десетократно по-висока сума от цитираната", заяви той.

"Община Царево прави регулярни проверки,както по Закона за устройство на територията,така и по всички останали закони и всички виновни биват наказани без значение техния статут в обществото и заеманата длъжност", твърди той.


Виж коментарите (0)

Още по темата (25):
15.01.2016 Протест срещу отдаването под наем на плажа "Корал"
14.01.2016 МРРБ ще обяви нова концесия на плаж "Корал" след приключване на съдебните
дела
05.08.2015 МРРБ показа справка за издадените заповеди за строежите на къмпинг "Юг" и плаж "Корал"
22.06.2015 Продължава бетонирането на плажа край Лозенец
03.06.2015 Прокуратурата спря строежите на къмпинг "Юг"
27.04.2015 Наличие на дюни в къмпинг “Юг“ установи съвместната проверка на МРРБ и МОСВ
Още новини от Регионални новини:
Решиха да си направят барбекю на плажа и се изложиха брутално!
Спипаха мъж от Винарско да шофира надрусан, в къщата му откриха д...
Хотелиер ще пробяга българското Черноморие за 6 дни
Борят се за живота на дете след ужасяващ инцидент в Чукарка
Бързо разкриха кражба в Бата
Родното море "изхвърли" писмо в бутилка изплува, посланието ще ви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).