Георги Боков и жена му бързали за "Какао бийч"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (29)
09:10 / 18.08.2011
16382
Слънчев бряг е бил крайната цел на сина Георги Боков, който загина във вторник в жестока катастрофа при Иракли. Той и съпругата му Мария били решили да разпуснат, като обиколят морските ни курорти. Двамата имали резервация в луксозен хотел на първа линия в Слънчев бряг, където планирали да останат поне седмица. Георги и Мария обичали не само високите скорости, но и щурите забавления по дискотеки и нощни клубове. Затова и всяко лято отскачали до Слънчев бряг заради култовите барове. Най-хитовото място там е "Какао бийч".

Георги Боков и съпругата му ще бъдат кремирани. Така са пожелали близките на двамата съпрузи, които загинаха в жестока катастрофа край Иракли. Роднините са категорични, че погребения няма да има. Засега не е ясно защо са избрали кремацията, нито дали това е било желанието на сина и снахата на Филип Боков. Очакваше се вчера те да бъдат транспортирани в София.

Тъй като по случая тече разследване, е необходимо прокурорско разрешение за освобождаване на телата на загиналите в катастрофата. Още във вторник роднините бяха наели погребална агенция, която да организира транспорта до столицата.

"Дал съм указания на разследващите полицаи от Несебър да приемат като приоритет делото и да го приключат в установените от закона два месеца", каза наблюдаващият прокурор Станимир Христов.

По случая вече са назначени автотехническа, съдебномедицинска и микробиологична експертиза. Резултатите от кръвните проби от двамата водачи ще станат ясни до дни.

Патоанатомите са направили задължителните аутопсии и вече са изготвени смъртните актове. Причините за смъртта са тежки травми, несъвместими с живота, гласи заключението на съдебните лекари.

Според медиците съпрузите са загинали на място в момента на страшния сблъсък. По данни на полицията в Бургас вината за катастрофа е на 39-годишния Георги, който предприел неправилно изпреварване и навлязъл в насрещното движение. В злополучния вторник Георги уверено седнал зад волана на луксозното си "Ауди А5" и настъпил педала.

Очевидци на инцидента твърдят, че лимузината буквално хвърчала по опасния път край морето. Боков изпреварвал нервно, без видимост и навлизал в насрещната лента дори и на остри завои.

При поредното изпреварване на разклона до Иракли съдбата обаче надделяла в играта на руска рулетка. Георги не успял да надмине цялата колона автомобили, наредила се пред него, и с бясна скорост връхлетял челно в автобус, пълен с украински туристи.

Хората се прибирали към Лвов след летуване по Южното Черноморие. Луксозното "Ауди" е било смачкано като кутия от консерва. Цялата предна част е била сплескана до облегалките на предните седалки.

Туристите в автобуса, сред които също има ранени, са изпаднали в шок. Те са станали свидетели не само на жестоката катастрофа, но и са видели как вадят от Аудито размазаните тела на Георги и Мария.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (29)

Още по темата (4):
19.08.2011 Боков е шофирал трезвен, показаха кръвните проби
19.08.2011 Свидетели на катастрофата с Боков се изпокриха
16.08.2011 Стабилно е състоянието на пострадалите при катастрофата по пътя Слънчев бряг – Варна
16.08.2011 Две жертви след тежка катастрофа на пътя Слънчев бряг - Варна
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).