Година след наводненията: Непочистени дерета тревожат жителите на Камено!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:07 / 22.10.2018
3909
Тази седмица се навършва една година от наводненията в общините Бургас и Камено, при които загинаха 5-ма души. Разследването по случая трябва да приключи на 30-и октомври, но до момента няма привлечени виновни лица, казаха от Окръжната прокуратура в Бургас. Първоначалната квалификация на разследването за предумишлено убийство на 5-ма души е променена в разследване за причинено наводнение.

По данни на Областна администрация в Бургас, работата по разчистването на дерета и речни корита в наводнените райони продължава. Животът на хората в селища преживели водния ад обаче завинаги се промени, съобщава БНР-Бургас.

Какво се направи за възстановяването на щетите и взети ли са мерки за недопускането на още едно такова бедствие, хората споделят: "Помогнаха ни, направиха ни тук две стаи. Дадоха ни помощ. Предоставиха ни печка, хладилник. Общината се старае, чисти, обаче държавата не чисти, има натрупани наноси, затова не спим спокойно. Трябва да се изчисти всичко, за да може водата да продължава надолу, а не да се струпва с наноси. Пътят е отнесен. Стана река."

Една година след наводнението в село Ливада- Генчо Петров, който загуби майка си в нощта на бедствието се чувства забравен от общината и държавата. 87-годишната Иванка Петрова е една от жертвите на водната стихия. "Нищо не знам, защото обещаха да ми се обадят, но това не е станало до този момент. Майка ми се удави, но не по наша вина, защото водата беше до 2 метра вкъщи. Никой не отделя внимание на този проблем, нещата са се размили според мен. Всички са ме забравили", споделя Генчо Петров за разследването, което се води по случая.

Виж коментарите (0)

Още по темата (83):
16.03.2019 Вижте как Бургас и Камено ще използват евро парите за преодоляване на щетите от природни бедствия
18.10.2018 Получаваме 2,2 млн. евро за преодоляване на щетите от природни бедствия в Бургаско преди година
23.03.2018 Ще има ли обвинени за бедствието, затрило петима души в Бургаско? Вижте отговора на прокуратурата
01.02.2018 Те са героите на Бургас! Поклон пред смелостта им!
11.01.2018 Чакаме 4,4 млн. лв. от фонд "Солидарност" за наводненията в Бургаско
08.01.2018 Пострадалите при наводненията в Бургаско готвят протести
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).