Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотел на Черноморието посреща гости с надпис: "Само за бели"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:03 / 08.09.2020Коментари (37)4795
© Площад Славейков
Расистки надписи "Само за бели" и "Животът на белите има значение" се появиха на входа на хотел "Heaven" (в превод от англ. – рай) в Слънчев бряг, сигнализират чуждестранни гости на българския курорт. Във Фейсбук-групите Foreigners in Sofia & Friends, Scandinaver i Bulgarien и в сайта "Трипадвайзър" бяха публикувани снимки, на които се виждат расистките послания.

Надписите предизвикват крайно възмущение в социалните мрежи. Кристер Стрьом – швед, който живее в Ямбол, споделил снимка в една от групите, пише във Фейсбук:

"Очевидно това е от тази година в хотел Heaven на Слънчев бряг. Надявам се да загубят много клиенти заради това. Лично аз бих отишъл някъде другаде".

В "Трипадвайзър" регистрирана потребителка, представила се като Сара, коментира:

"Този хотел има знак "Само за бели" точно до входа си. Не разбирам как е възможно това през ХХІ век. Представете си, че сте резервирали престоя си в този хотел като чужденец и първото нещо, с което се сблъскате пред входа, е знак "Само за бели". Това трябва да е незаконно и е нечовешки обидно. Заради себе си и заради всички останали, не резервирайте престой в тази расистка бърлога".

Коментарът на Фейсбук-потребителката Marina MK e:

"Достигането на нови дъна е специалитет на тази държава".

В групата "Чужденци в София…“ спорят дали България е расистка държава. От контеста става ясно, че този знак вероятно е предназначен за роми и че това е обичайно у нас.

"Площад Славейков" се опита да се свърже с представител на хотела за коментар. Служителите може би са инструктирани да не отговарят на въпроси на медиите, защото в разговор с наш репортер от рецепцията на хотела първоначално попитаха защо трябва да отговарят, а впоследствие казаха, че имат много клиенти и може някой от тях да е сложил знака. При уточнение, че той е на входа на хотела и явно стои там отдавна и със съгласието на ръководството, връзката прекъсна.

Свързахме се и с автора на снимката, който пожела да запазим анонимността му. Той е французин, който вече от пет години живее в България. Снимката направил на 5 септември, но споделя, че не е прекарал почивката си в хотела, а само забелязал надписа и решил да го сподели в социалните мрежи. Казва, че досега не се е сблъсквал с расизъм в страната ни, но не може да каже същото за някои от приятелите си французи у нас, които са чернокожи. Той не е подавал сигнал за снимката, намерение да сигнализират в Комисията за защита от дискриминация заявяват потребители в групата "Чужденци в София и приятели“.

Хотел и апарткомплекс "Хевън""е собственост на Георги Славов, известен като Жоро Главата, син на взривения в асансьор човек на СИК Стоил Славов и наричан "наследника на СИК". През 2012 г. хотелът стана печално известен с избухналия в един от апартаментите му пожар.

Хотел "Хевън" е построен в разрез с всички държавни разпоредби – върху дюни, само на 25 м от морето и очевидно никой досега не е разпоредил заличаване на незаконния строеж.



Още по темата: общо новини по темата: 379
10.07.2021 »
17.06.2021 »
14.06.2021 »
20.02.2021 »
02.01.2021 »
22.10.2020 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нема нищо расистко в това ,имат в предвид хора които са се изпекли да си заминават ,че инак ще изгорятрџ?Љрџ?‚рџ?њрџ?„ Стига от черното сте го правили на бялорџ?„
0
 
 
Да оскверняваме и рушим паметници на културата и монументи, да палим и грабим, да развяваме байряци с расистки лозунги...е ок, а да сложим подобен надпис на частна собственост-не е🥱
0
 
 
Може да са сложили неправилно ударението в думата🤔
0
 
 
Ми ако не поцхернеыа,засхто да ходыа на море? Абе пиите си редовно хабцхетата бе хора.
+2
 
 
Така, значи черните имат значение не е расистко, но когато напишем белите имат значение става расистко? Т.е. белият цвят е расистки, черният не е?!
0
 
 
Ямболски швед и български французин?!
0
 
 
Не съм радист но не обичам цигани и негри. Особено когато съм на почивка в хотел.
0
 
 
Един бояджия да стои на рецепцията и мангасаряните да ги боядисва със бяла боя и толкоз!
0
 
 
Точно така трябваше да е обичайното,, Black lives matter`` и да подпалят конкуренцията ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: