Кметът на Несебър връчи дипломи на зрелостници

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:22 / 23.06.2015
1805
Кметът на Несебър Николай Димитров лично връчи на зрелостните от СОУ "Любен Каравелов" дипломите им за средно образование, като малко преди това им пожела да следват мечтите си, да бъдат упорити и всеотдайни, и да не забравят, че човек се учи през целия си живот. Директорката на училището - Тодорка Желязкова, не пропусна да сподели с градоначалника добрите резултати, които са постигнали дванадесетокласниците при матурите. Тя разказа, че 41 зрелостници от СОУ "Любен Каравелов" - Несебър, са се явили на задължителната матура по български език и литература, а средната оценка от нея е много добър 4.756. Обобщените резултати от матурите за 12 клас показват, че тази оценка нарежда несебърското училище на седмо място сред 49-те училища в област Бургас.

Директорката разказа още, че на държавния зрелостен изпит по философски цикъл СОУ"Любен Каравелов"-Несебър, е на първо място в областта с успех мн. добър 5.35, постигнат от Деница Контева, която беше сред зрелостниците, получили своята диплома от кмета. Тодорка Желязкова похвали учениците Иван Атанасов и Кристиян Попов, които на матурата по биология и здравно образование постигат отличен 5.75, с което класират училището на престижното второ място в Бургаска област. Тези резултати и резултатите от матурите по английски език, руски език, география и икономика от държавните зрелостни изпити нареждат несебърското училище сред водещите учебни заведения в Бургаска област.

Кметът на Несебър Николай Димитров, който също е възпитаник на СОУ "Любен Каравелов" научи, че някои от зрелостниците вече са приети във висши училища, където ще продължат образованието си. Единият от тях- Даниел Петков, ще учи в Химикотехнологичен и Металургичен университет в София, специалност "Инженерна химия" с немски език, а другият бъдещ студент - Дейвид Петков, ще надгражда знанията си в университет в Лондон.


Виж коментарите (0)

Още по темата (24):
24.08.2015 Пускат родители на матурите
12.08.2015 Прокуратурата: Продажбата на отговори на матурите не е престъпление
12.06.2015 Танев: Революционна промяна във формата на матурите няма да има
11.06.2015 Полицията няма данни за престъпление на квесторите на матурите
11.06.2015 Танев: Действията на МОН с матурите са били железни
09.06.2015 Матурите тази година били пълни с псувни и обиди
Още новини от Регионални новини:
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).