Кметът на Поморие иска уволнение и съд за преподавателка-биячка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
10:28 / 18.02.2013
5336
Преподавателката от СОУ "Иван Вазов" в Поморие до момента не е потърсила семейството на пребития от нея в петък ученик ангел Стоименов. Това заяви бащата на петокласника, пред репортер на Burgas24.bg.

По думите на директора на училището Иван Тенекеджиев Пройка Кючукова е назначена в началото на настоящата учебна година. Преди това е била без работа две години. Никой от екипа на учебното заведения не я познава добре. Тенекеджиев не скри, че имало сигнали срещу учителката, свързани с неправилно оценяване и проблеми във взаимоотношенията с децата. Изненадан бил от реакцията й след побоя. Жената се заключила в кабинета си и не отваряла вратата. Едва когато пристигнали служителите на полицията, тя излязла навън.

Заради тези прояви кметът на Поморие Иван Алексиев е категоричен: " Преподавателката по информационни технологии Пройка Кючукова не само трябва да бъде дисциплинарно уволнена, но и да бъде осъдена за боя на дете"

Алексиев допълни: "Слава Богу, че детето е добре, но очаквам официалния доклад от страна на училището. Неприятно съм изненадан и от факта, че ръководството на общината последно научи за инцидента. Поради тази причина днес в 11:30 часа съм поканил директора и зам.-директора на училището, за да обсъдим причината за този случай и мерките, които ще предприемем"

Алексиев заяви, че ще предложи на министъра на образованието акад. Стефан Воденичаров, който в момента е на посещение в Бургас и областта, да има мандатност в училищата. "Не може доживот да си директор", коментира градоначалникът


Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).