Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майката на Бебе на 2009-а: В Несебър е лесно да си родител
Автор: Екип Burgas24.bg 10:37 / 09.01.2009Коментари (0)1596
©
Нели Жекова - майката на Бебе на 2009 година получи специално внимание и от Община Несебър, като разказа за чувствата и преживяванията си около бременността.

- Здравейте г-це Жекова. Тридесет секунди след настъпването на нова година, на бял свят се появи вашата дъщеричка Веселина и няколко дни след това тя стана бебе №1 на България. Разкажете ни какво е усещането да сте майка на бебе №1 на 2009г.
- Аз съм много щастлива, че нашето бебе, стана бебе №1 на годината. Надявам че това да му донесе много късмет и всъщност тя вече имаше късмета защото на жребия при избиране на бебе на годината беше изтеглена измежду още 3 други бебета. Да, това ни е първо детенце.

- Мислите ли, че приза бебе №1 на 2009, ще даде по-добър начален тласък в живота на дъщеря Ви?
- Не мисля, че това ще и донесе нещо повече в живота, а и все още не знам какво можем да очакваме от този приз. За момента на Веселина се обръща много внимание, при нас непрекъснато идват различни медии, получава подаръци, но според мен това съвсем скоро ще отмине. В края на месеца ще има официална церемония за бебе на 2009г. организирана от списанието създало тази инициатива - „9 месеца". Може би на Веселинка ще й бъде връчена някаква статуетка, която да символизира, че е станала бебе на годината и която ще остане един приятен спомен за нея и за нас.

- Предварително ли бяхте избрали името Веселина?
- Не. Тя си дойде с името, защото се роди на Васильовден.

- Беше ли планувано бебето да се роди точно на тази дата?
- Всъщност бебето трябваше да се роди на 29 декември, тогава ми беше термина. Още от 26 декември започнахме да ходим всеки ден на преглед. На 31 декември вече ме приеха в болницата в очакване да родя. Аз изобщо не съм предполагала, че детето ни може да стане бебе на годината. Георги /бащата на Веселина/ даже се шегуваше, че все още не искала да излиза, защото искала да бъде бебе на годината /смее се/.

- Каква е атмосферата в дома Ви, в първите дни от както в него живее новият член на вашето семейство?
- Атмосферата е много приятна. В момента всичко се върти около Веселинка. На два часа сменяме памперси, храним я и пак заспива, след това всичко се повтаря. Тъй като това ни е първо дете и все още нямаме опит с бебетата треперим постоянно над нея. Когато плаче не знаем дали има колики, дали е гладна или изобщо от какво се нуждае. Но се свиква и вече започнахме да разбираме нуждите й.

- Жителка сте на община Несебър. Според Вас какви са условията за отглеждане на бебе в общината?
- Условията са наистина чудесни. Най-вече в Несебър има прекрасен парк за децата и много места на които ще можем да разхождаме Веселина. В момента живеем в Слънчев бряг, но като порасне още малко ще ходим на разходки в Несебър. В Община Несебър определено е по-лесно да се отглежда бебе за разлика от много други общини в България. Ние знаем, че за всяко новородено бебе нашата община дава по 2 000 лв. Също така, тъй като съм служител в общинска Администрация знам, че през следващата година ще бъдат открити още места в детските градини на Община Несебър.

- Защо според Вас постоянно по някои медии се говори, че вашето бебе е бебе на Бургас?
- Може би защото сме жители на област Бургас. Иначе аз съм от с. Оризаре /Община Несебър/, а мъжът ми е от гр. Несебър. Още като родих, една телевизия дойде да снима и в репортажа споменаха, че бебето е на семейство от Бургас. Може би от там е тръгнало, не знам. Единственото което свързва мен и Георги с гр. Бургас е, че там се роди нашето бебе и че сме учили там /смее се/, но ние сме от Несебър.

- Какво си пожелавате да се случи в живота на вашата дъщеря?
- Преди всичко си пожелавам да е много здрава щастлива и да има много късмет в живота. Може би и тук е момента да благодаря на д-р Шик и на акушерката Мария Тодорова, които ми обърнаха наистина много голяма внимание и ми оказаха голяма помощ при раждането. Благодаря на д-р Шик за четирилистната детелина, която подари на Веселинка, защото това е много рядко срещано растение и носи много щастие. Също така той й даде и паричката, която му се беше паднала от Коледната баница. Искам да благодаря и на Община Несебър за подаръците които донесе на нашето бебе.

- В заключение, какво бихте пожелали за новата година на всички настоящи и бъдещи майки от Община Несебър.
- Пожелавам на всички майки и на техните деца много здраве и успех, а на бъдещите майки пожелавам за родят здрави бебета и може би да имат нашия късмет, тяхното бебе да стане бебе на годината.




Още по темата: общо новини по темата: 5
25.01.2009 »
25.01.2009 »
23.01.2009 »
06.01.2009 »
02.01.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: