Наглост! Убиецът на красивата Ивета от Айтос иска по-лека присъда, не му се лежи 25 години в затвора!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:38 / 13.05.2019
3757
Апелативен съд – Бургас обяви за решаване делото за смъртта на 20- годишната Ивета от Айтос, която бе зверски пребита от бащата на детето си. Burgas24.bg припомня, че Теньо Енчев бе осъден на 25 години затвор, след като на първа инстанция бе признат за виновен в това, че на 16 юни 2018 г. около в дом на айтоската улица "Хаджи Димитър“ № 12,  умишлено умъртвил по особено мъчителен за нея начин и с особена жестокост жената, с която живеел на семейни начала. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Първоинстанционният съд е наложил доживотен затвор при първоначален строг режим за 28-годишния Теньо Е., като наказанието е заменено с лишаване от свобода в размер на 25 години, поради факта, че подсъдимият е признал вината си и делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие.

Мъжът е осъден да заплати на сина си, роден през 2015 г., обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева и на майката на убитата Ивета обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 150 000 лева, както и обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 3000 лева.

В съдебното заседание днес съдът остави без уважение искането на защитата за назначаване на две нови експертизи - съдебномедицинска експертиза и комплексна съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза с мотива, че не са налице основанията за тях, тъй като експертите са дали отговори на всички въпроси свързани с причината за смъртта на Ивета Т. и са коментирали данните за употребата на наркотици от страна на подсъдимия.

Служебният защитник на Теньо поиска съдът да постанови нова присъда като промени квалификацията на обвинението в по-лека и разви тезата за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на тежка телесна повреда. Защитата пледира и за намаляване на присъдените обезщетения за причинените неимуществени и имуществени вреди.

Прокурорът от Апелативна прокуратура и особеният представител на малолетното дете на починалата намират обжалваната присъда за обоснована и законосъобразна и настояха тя да бъде потвърдена.

"Жертвата е изживяла ужаса на неминуемата си смърт и то продължително време“, подчерта държавният обвинител. Той определи подсъдимия като "свирепа личност“ и посочи, че според свидетелските показания и данните по делото е категорично ясно, че жената е била обект на ежедневен тормоз от Теньо Е. Причината за смъртта й е категорично доказана и е следствие на масирания и жесток побой, което говори за пряк умисъл в действията на мъжа. "Паднала е на пода, но той не е спрял. Знаел е, че ще настъпи смъртта й и се е отнесъл с безразличие“, подчерта прокурорът и допълни, че наказанието е правилно и съобразено с тежестта на извършеното престъпление.

Апелативен съд – Бургас счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе в законовия срок.

Подробности за убийството и делото вижте в темата на Burgas24.bg!

Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
04.12.2019 Окончателно: Теньо Енчев ще лежи 25 години в затвора за убийството на красивата Ивета от Айтос
30.07.2019 Потвърдено: 25 години затвор за Теньо, пребил до смърт красивата Ивета от
Айтос
02.02.2019 Теньо, който уби майката на детето си, се фука със селфи от килията си
30.01.2019 Майката на Ивета през сълзи: Наказанието е недостатъчно, но такъв е
законът
30.01.2019 Убиецът на красивата Ивета от Айтос ще лежи 25 години в затвора!
30.01.2019 Майката на зверски убитата Ивета с покъртителен призив към жертвите на домашно насилие
Още новини от Регионални новини:
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Жестока катастрофа в Руенско! Жена се бори за живота си!
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).