Норвежци инвестират 5 млн. лв. в изграждането на завод за филетирана сьомга в Айтос

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:08 / 11.02.2016
1620
Норвежкото дружество "Алмар Сийфуд" АД напредва в намерението си да инвестира 5 000 000 лева за изграждането на завод за филетирана сьомга в Айтос. Общинския съвет вече одобри искането на инвеститора за изграждането на път до терена, на който ще се строи завода. Теренът е в непосредствена близост до изградения през 2014 г. завод на мариновани скариди, встрани от пътя за с. Карагеоргиево.

Новата пътна връзка ще осигури достъп до двата имота, собственост на "Алмар Сийфуд" АД, които са с площ 87 кв.м. Те ще бъде част от линейната инфраструктура към бъдещия цех за обработка на сьомга. Съветът прие искането като основателно, тъй като по закон се изисква двата имота да имат връзка с техническата инфраструктура.

По предложението на инвеститора Община Айтос работи от миналия мандат. На последното заседание на Общински съвет - Айтос, на 16 септември м.г. беше дадено и разрешение за проектиране и изработване на ПУП-ПРЗ за двата имота в м. "Татарски ниви" край Айтос, за сметка на инвеститора "Алмар Сийфуд" АД.

По предварителна информация в новото предприятие ще бъдат открити не по-малко от 100 работни места.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Багери влязоха в къмпинг "Якото място", събарят незаконни построй...
Айтозлийка стана жертва на ало измама
Шофьор погоди неприятен номер на помориец
Повече ли ще плащаме за сянката на плажа това лято?
Пожар в Свети Влас вдигна огнеборците накрак
МВР прехвърли имот на Община Приморско, върху терена ще се изград...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).