Община Царево отбеляза Националния празник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:15 / 03.03.2013
960
С духова музика и ритуал по издигане на Националния флаг на Република България, на Централния площад на гр.Царево, започна отбелязването на Националният празник 3 Март и 135 години от Освобождението на България. Непосредствено след това кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев поздрави своите съграждани за празника - "Прекланяме се пред геройския подвиг на борците за свобода, които с върховна саможертва и любов към отечеството, с храбър и непреклонен български дух, извоюваха свободата ни! Освобождението на България направи възможно завръщането на страната ни в голямото семейство на Европа - място, което сме заемали векове наред, благодарение на силната ни държава, българската духовност и нашата древна култура."

Отец Стоян отслужи тържествен молебен в памет на загиналите войни За Освобождението на България. С минута мълчание бяха почетени загиналите за свободата на България и в знак на признателност, с тържествен ритуал, се поднесоха венци и цветя пред паметника на Георги Кондолов. В шествието се включиха жителите на града, общинската администрация, общински съветници и представители на различни институции.

След края на тържествения ритуал пред НЧ "Г.Кондолов 1914" изпълнители от самодейните колективи в общината участваха в тържествен концерт посветен на 3 Март. Концертът бе замислен като размисъл и равносметка на най-великото в историята ни, довело до съдбовния момент - подписването на Санстефанския мирен договор. Прозвучаха песни и танци от мъжка и женска фолклорна група с ръководител Златка Ставрева, детска фолклорна формация "Нестинарче", танцов състав "Иглика" с ръководител Дамян Дамянов и ученици от СОУ "Н.Й.Вапцаров".


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
03.03.2013 Симеон Дянков и Божидар Димитров за Националния празник в Созопол
03.03.2013 Мол Galleria Burgas отбелязва Освобождението с фолклорен концерт
03.03.2013 Историческият музей отваря врати в Деня на Освобождението
03.03.2013 Честит Национален празник, българи!
01.03.2013 Мол Galleria Burgas отбелязва Освобождението с фолклорен концерт
01.03.2013 В Бургас продължават проявите, посветени на Националния празник
Още новини от Регионални новини:
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).