Приморско изгражда музей с пари от Европейския съюз

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:28 / 02.10.2014
1470
Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов даде официален старт на проект "Пристройка и преустройство на съществуваща общинска сграда в музей в УПИ VIII, кв.6 гр. Приморско". Проектът е финансиран от Европейския съюз по мярка 4.1.,Развитие на рибарските области", който осигурява безвъзмездна финансова помощ на стойност 582 461 00 лева.

Първата копка бе направена от кмета Германов и областният управител на Област Бургас Павел Маринов. Градоначалникът, поздрави всички присъстващи, като не пропусна да спомене важността от изграждането на този музей за развитието на Приморско. На церемонията присъстваха още фирмата изпълнител на проекта, общински съветници, представители на общинска администрация, жители и гости на морския град.

Настоящият проект предвижда пристройка и преустройство на съществуващата бивша обществена баня в музей. Общината има уверението на фирмата изпълнител, че музеят ще бъде завършен във възможно най-кратък срок, с оглед важността му за местната общност и за развитието на туризма в региона. С изграждането му всички заинтересовани лица ще имат възможността по лесен и достъпен начин да се запознаят с културно - историческото наследство на общината.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).