Психичноболният Божидар, който преби дете и пенсионерка в Несебър, вярвал, че е безсмъртен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
17:36 / 26.07.2017
6063
Назначената от Бургаския районен съд съдебнопсихиатрична експертиза на Божидар Колев, който преди седмица наби поредните си две жертви в Несебър, ще бъде представена пред съда утре.

На предходното заседание по делото, проведено в прихиатричното отделение на ЦПЗ "Проф. д-р Иван Темков" - гр. Бургас, съдебният състав изслуша становището на дежурния психиатър. Според него, Божидар К. е доведен в ЦПЗ - гр. Бургас, на 20.07.2017 г., от екип на Центъра за спешна медицинска помощ и органите на МВР, след което е настанен по спешност. Диагнозата му е "Параноидна шизофрения".

Заболяването му дебютира през 2013 г., като се е отключило след употребата на наркотични вещества. Тогава е скочил от високо, тъй като е чувал гласове, които го командвали. Обвиняемият викал и обиждал. По същото време, Божидар К. ударил чужденец с камък по главата, като е бил чисто гол.

Лекуван е в ДПБ . гр. Раднево. През 2014 г. скочил от четвъртия етаж, тъй като гласовете му казвали, че е безсмъртен. Липсва му критичност към заболяването и прием на медикаменти. Често състоянието на Божидар К. се влошава, с възбудно-халюцинаторна симптоматика.

Божидар К. е приет по спешност в Психиатичното заведение, защото нападнал и набил две жени.

Според медицинското заключение, Божидар К. е опасен както за себе си, така и за околните. Преди време е имал физическа разправа със своята майка. В отделението е приет с порезна рана на главата. Божидар К. мислил, че има имплантиран чип, който го командва какво да прави.


Виж коментарите (8)

Още по темата (3):
27.07.2017 Настаниха в психиатрия бруталния нападател, който преби дете в Несебър
21.07.2017 Битото момиче в Несебър: Той ме е изритал явно в лицето и съм се въргаляла като кукла по земята
21.07.2017 Мъж безпричинно преби дете и пенсионерка в Несебър
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).